null Beeld

Hartige koekjes

Redactie Libelle.nl

Dit gerecht is voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 3 bladeren bladerdeeg
  • geraspte kaas
  • 1 el zeezout
  • 1 ei
  • peper en zout

Zó maak je het!

Klop het ei los en smeer met een kwast de bladerdeegbladeren in met het losgeklopte ei en zout en peper. Snijd het bladerdeeg in rechtlijnige reepjes van ca 10 cm lang. Pak drie staafjes bladerdeeg en maak er een vlecht van. Besprenkel de staafjes met kaas. Bak de bladerdeegstaafjes ca 10-12 minuten af op ingevette of een beklede bakplaat met bakpapier in een voorverwarmde oven van 200˚C.

Tip: De stengels zijn ook lekker met maanzaad, sesamzaad of noten.

In aflevering 15 van Claartjes Keuken werden ook de balletjes in mediterrane saus en de avocadomousse in slabakjes gemaakt.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden