Hartige pompoen-pie

Hoofdgerecht voor zes personen:

  • 1 pompoen (ongeveer 500g) schoongemaakt
  • zout, peper
  • 2-3 el pompoenpitten
  • 6-7 el plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 3 eieren
  • 2 1/2 dl crème fraîche
  • 75 g geraspte gruyèrekaas

Bereidingswijze:

  1. Kook de pompoen circa 15 min. in ruim kokend water met zout.
  2. Laat de pompoen uitlekken.
  3. Rooster de pompoenpitten 3-5 min. in een droge koekenpan.
  4. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een dunne lap van 28-30 cm doorsnee.
  5. Bekleed een ingevette, lage taartvorm van circa 24 cm doorsnee met het deeg en prik de bodem regelmatig in met een vork.
  6. Leg de pompoen op het deeg.
  7. Klop de eieren los met de crème fraîche, kaas en zout en peper naar smaak.
  8. Schenk het eimengsel op de pompoen en bak de taart 25-35 min. in een voorverwarmde oven op 200°C tot het eimengsel net gestold is.
  9. Strooi de pompoenpitten erover.

Wachttijd: 45 minuten. Bereidingstijd: 25 minuten

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden