null Beeld

Hartige taart met ricotta en courgetteplakjes

Creëer een feestje aan tafel met deze kleurrijke hartige taart.

Samantha de Reus

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 150 g ricotta
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • oregano (een paar takjes)
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 1 el zout
  • Grof zeezout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed je bakplaat met het vel kruimeldeeg, prik er wat gaatjes in en bak 10 minuten voor.
  2. Spoel de aubergine en snijd ze in fijne plakjes. Bestrooi met het zout. Laat 10 minuten intrekken. Spoel de plakjes aubergine zorgvuldig af en dep droog. Spoel de courgette en snijd ook die in fijne plakjes.
  3. Haal de taartbodem uit de oven en bestrijk met de ricotta. Beleg met de plakjes courgette en aubergine. Kruid met peper en grof zeezout. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de pijnboompitten. Bak de taart 10 minuten in de oven tot de korst bruin en krokant is en de groenten gaar.
  4. Spoel de oregano en haal de blaadjes er af. Haal de taart uit de oven en werk af met de oreganoblaadjes.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief .

Bron: Libellelekker.be. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden