Japanese Akita lying on the ground Beeld Getty Images
Japanese Akita lying on the groundBeeld Getty Images

Hartverscheurend: deze Oekraïense hond wacht al weken op haar (mogelijk overleden) baasje

Rini, een Japanse akita-hond uit Oekraïne, houdt al bijna een maand de wacht op het bordes van een huis in Makarov, waar zij tot voor kort met haar baasje Tatyana woonde.

Milou WindhorstGetty Images

Een Reddit-gebruiker postte een filmpje van de wit-bruine hond, die bovenaan de trap van het huis van haar en Tatyana de wacht houdt.

Hond in Oekraïne blijft wachten op baasje

Vrijwilligers hebben geprobeerd om Rini mee te nemen naar een opvang. Tevergeefs: de trouwe viervoeter heeft alleen interesse in het voer dat ze meebrachten. De hond blijft wachten op de terugkomst van haar baasje. Of die laatste nog leeft, is niet bekend.

Hachiko

Het verhaal doet denken aan dat van Hachiko, de akita van de Japanse professor Hidesaburo Ueno. Elke dag nam Ueno vanaf station Shibua de trein naar de Universiteit van Tokio. Een jaar lang liep Hachiko ’s ochtends en ’s middags mee om hem weg te brengen en weer op te halen. Ook nadat Ueno stierf aan een hartverlamming, bleef de akita dagelijks terugkeren naar het station.

Zelfs toen hij een nieuwe eigenaar kreeg, ontsnapte hij regelmatig in de hoop Ueno eindelijk weer op hun vaste ontmoetingsplaats te treffen. In totaal heeft Hachiko dit negen jaar, negen maanden en vijftien dagen volgehouden. Op elfjarige leeftijd overleed hij op zijn bekende plekje bij het station.

Over die hond werd in 2009 een film gemaakt: Hachi: A Dog’s Tale, met Richard Gere in de hoofdrol.

Bron: Reddit

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden