null Beeld

Hartverwarmend verhaal: moederliefde kent geen grenzen

Een moeder schenkt een haar aangeboden donornier aan haar eigen zoon om die het leven te redden. De liefde van deze moeder voor haar kind kent geen grenzen, zo blijkt uit dit hartverwarmende verhaal. 

Helene van Santen

De 38-jarige Amanda Littlewood uit het Engelse plaatsje Longwood heeft al haar hele leven een ernstige nierziekte. De moeder van 3 kinderen (Cathan van 18, Millie van 9 en Zac van 8 jaar) moet 3 dagen per week naar het ziekenhuis om zich te laten dialyseren. Haar man John Paul kon het niet langer aanzien en besloot een van zijn nieren af te staan om het leven van zijn vrouw te redden.

Epilepsie

De niertransplantatie kwam echter al snel on hold te staan toen bleek dat zoontje Zac dezelfde ziekte als zijn moeder heeft. "Ik zei tegen mijn man: wacht maar even zodat we kunnen kijken of Zac de nier kan krijgen", vertelt Amanda aan The Huddersfield Daily. De gezondheid van Zac, die al vrij broos is omdat hij epilepsie heeft, ging snel achteruit. Daarom besloot Amanda om de nier van haar man niet aan te nemen, maar om deze aan haar zoontje te geven.

Doodmoe

Zac wordt binnenkort geopereerd en krijgt de nier van zijn vader. Voor Amanda zit er nu niks anders op dan wachten op een andere donor. De wachtlijst voor een donornier in Groot-Brittannië is lang: ze moet waarschijnlijk 4 jaar wachten. "Ik heb goede en slechte dagen", zegt ze. "Het is heel zwaar om 3 keer per week een dialyse te krijgen. Ik ben daarna doodmoe en loom. Het heeft mijn hele leven overgenomen."

Achtbaan

Amanda hoopt natuurlijk op een nieuwe donor, maar vindt dat ook een heel dubbel gevoel. "Ik hoop natuurlijk het verlossende telefoontje te krijgen dat er een donornier voor me is, maar tegelijkertijd weet je dat er dan iemand is die een geliefde heeft verloren", vertelt Amanda. "Het is een emotionele achtbaan waar ik in zit."

In de rubriek 'In de wachtkamer' van Libelle TV vertellen vrouwen hun persoonlijke verhalen. In deze aflevering: Trea (46) over haar baarmoederhalsverzakking:

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron & beeld: The Huddersfield Daily. Groot beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden