null Beeld

Hartverwarmende initiatieven die de coronatijd draaglijker maken

Nederland staat op zijn kop door het coronavirus. De schappen van veel supermarkten zijn leeg, de horeca is gesloten en veel mensen zitten thuis. Gelukkig zijn er een paar hartverwarmende initiatieven die de coronatijd draaglijker maken.

Ismay Gijsen

Bellen met een psycholoog

Bang voor het coronavirus? Ga dan in gesprek met een van de psychologen van iPractice. Het consult duurt maximaal 25 minuten en is op donatiebasis. Heb je een kleine portemonnee? Dan hoef je niet te betalen. Kun je iets missen? Doneer dan iets extra’s. Eigenaar Gijs Coppens vertelt: “Je kunt online informatie vinden, bellen of kiezen voor een videoconsult. Uit onderzoek blijkt dat mensen last hebben van corona-angst en coronasomberheid. 70 procent van de Nederlanders is bang voor hun gezondheid, die van iemand anders of voor de economie van het bedrijf waarvoor ze werken. Daarnaast hebben er ook mensen last van het ritme nu ze thuiswerken en het gebrek aan sociale contacten.” iPractice is op werkdagen van 9 tot 5 bereikbaar.

Kunstopdrachten voor kinderen

Liza Slootman is theater- en kunstdocent en zit momenteel thuis zonder werk. Om haar steentje bij te dragen plaatst ze elke dag op haar Instagram-account Planeet Kunst een leuke kunstopdracht voor kinderen. Zo krijgt je kind toch nog dagelijks een portie kunst. “Er zitten momenteel in deze bizarre tijd heel veel kinderen thuis en ik kan mij zo voorstellen dat je als ouder/verzorger niet altijd meer goed weet wat je met ze kunt doen”, schrijft Slootman op Instagram.

Skypen met een therapeut

Pieter van Breevoort is comedian én therapeut. Op Twitter deelt hij dat zijn avonden redelijk leeg zijn en daarom ‘coronacoaching’ aanbiedt. Dit houdt in dat hij elke dag gratis 2 à 3 korte coachingsessies van een halfuur aanbiedt via Skype. Worstel je met stress, spanning, angst of vecht je elkaar als stel de tent uit? Stuur dan de therapeut een berichtje op Twitter.

Filmscenario’s schrijven

Het enige positieve aan het coronavirus is dat je nu meer tijd hebt om dingen te doen die je altijd al wilde. Wilde je al jaren een filmscenario schrijven? Scenarioschrijver Willem Bosch - bekend van onder andere Penoza, Nieuwe buren en Van god los - heeft via Instagram de ‘quarantaine-challenge’ opgericht. Komende 2 weken begeleidt hij je online bij het schrijven van een eigen film.

Oppassen op kinderen

Nu alle werkopdrachten van Simone van Trier een aantal maanden zijn verzet, zit ze zonder werk thuis. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, heeft ze besloten om op kinderen van zorgverleners in de buurt te passen. Je kunt haar bereiken via Linkedin of je kunt haar vinden onder #alsjijzorgtpasikop. Lees hier een interview met Simone.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden