‘Heel Holland bakt’-winnaar Enzo twijfelde over deelname  Beeld Omroep MAX
‘Heel Holland bakt’-winnaar Enzo twijfelde over deelnameBeeld Omroep MAX

‘Heel Holland bakt’-winnaar Enzo twijfelde over deelname

Enzo Pérès-Labourdette, die zich succesvol door de finale van Heel Holland bakt wist te bakken, had in eerste instantie zijn bedenkingen. Kon dat wel, een plantaardige bakker in het programma? Niet alleen kon het, hij inspireerde zelfs de – uiterst kritische – jury met zijn veganistische creaties.

Milou WindhorstOmroep MAX

Enzo is de eerste veganistische bakker in negen seizoenen Heel Holland bakt. Hij was van tevoren dan ook niet erg zeker van zijn zaak. “Vooral Robèrt is een echte bourgoundiër”, vertelde hij tegen ANP. Tot zijn grote verrassing werd hij juist geprezen om zijn werkwijze, die net even anders was dan die van zijn collega-bakkers. Robèrt was geïnspireerd, en Janny stelde dat hij nog heel veel anderen eenzelfde soort gevoel zou geven.

Enzo kreeg bizar veel reacties op Heel Holland bakt

Toch was inspireren niet per se Enzo’s intentie toen hij zich opgaf voor Heel Holland bakt. “Ik ben vooral mee gaan doen met het idee: dit is hoe ik bak”, aldus de Meesterbakker van dit seizoen. “Maar sinds mijn deelname krijg ik echt bizar veel berichten. Van mensen die een allergie hebben, vegan zijn of die duurzaam willen leven maar ook lekker willen eten en aangeven het vet te vinden.”

Bakken met Google Translate

Je zou het haast niet geloven als je ’m in het programma bezig zag, maar Enzo is pas drie maanden voor de opnames begonnen met plantaardig bakken. “Als Janny zei: ‘Je bent aan het experimenteren’, dan was dat ook echt zo.” Zo liet hij zich ooit inspireren door een Koreaanse blog toen hij vegan chocolademoussetaart wilde maken. Hoe zijn Koreaans is? “Dat vertaalde ik dan met Google Translate.”

Enzo’s unieke manier van bakken

Boze tongen zullen misschien beweren dat Enzo werd voorgetrokken vanwege zijn unieke manier van bakken. Robèrt vertelde hem bijvoorbeeld in de eerste aflevering dat hij bewondering had voor wat Enzo doet. “Maar hij zei ook: als ik het niet lekker vind, dan ga ik het zeker zeggen.”

Veganistisch kookboek

En nu? Er zijn plannen voor een veganistisch kookboek. Dat zou in het voorjaar van 2023 verschijnen. “Maar ik heb nog veel meer ideeën”, aldus een enthousiaste Enzo. “Bijvoorbeeld voor geïllustreerde kinderbakboeken. Of misschien een high tea-boek. Dus ik denk dat het er misschien wel meer gaan worden op den duur.”

Bron: RTL Nieuws

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden