Heerlijk herfstrecept: appel-snickertaart
Centrale verwarming is inmiddels een luxe uit een ver verleden. Maar wanhoop niet: alle warmte die je dit najaar mist, haal je gewoon uit het bijzonder lekkere baksel dat we voor je hebben opgesnord. We presenteren: appeltaart, maar met een twist.
Wat je krijgt als je appels combineert met noten en karamel? Een buitengewoon aangename ervaring voor je smaakpapillen, beter bekend als de appel-snickertaart. Proef maar.
Dit heb je nodig:
-8 zure appels
-100 ml sinaasappelsap
-1 el citroensap
-150 g pecannoten
-Slagroom
Plus, voor het taartdeeg:
-225 g roomboter
-150 g witte basterdsuiker
-8 g vanillesuiker
-1 ei
-280 g bloem
-Snufje zout
En de karamel:
-1 blikje gecondenseerde melk
-50 g bruine basterdsuiker
-50 g roomboter
Dit doe je ermee:
1.Verwarm je oven voor op 180 graden.
2.Meng het citroensap met het sinaasappelsap.
3.Nadat je de appels in stukjes hebt gesneden, dompel je ze onder in het sinaasappel-citroenmengsel.
4.Maak het koekjesdeeg door de boter en (vanille)suiker tot een romig beslag te mixen. Voeg het ei, de bloem en een snufje zout toe en kneed totdat je een stevige bal overhoudt.
5.Hak de noten fijn en roer die samen met de appelstukjes door het beslag.
6.Verplaats het deeg naar een ingevette bakvorm.
7.Bak je creatie in ongeveer 35 tot 40 minuten, of totdat de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
8.Maak de karamel door de roomboter in een pannetje te smelten. Voeg hier de basterdsuiker en gecondenseerde melk aan toe en laat zachtjes pruttelen totdat er een dik, stroperig mengsel ontstaat. Let op: zet het vuur niet te hoog, want dan brandt de boel snel aan!
9.Trakteer jezelf op een stukje terwijl de taart nog warm is en schenk daar wat van de karamel overheen. Een toefje slagroom is optioneel, maar zeker aan te raden. Smakelijk!
Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.
Bron: Freundin