null Beeld

Heerlijk zoet: zó maak je heel makkelijk gevulde appels uit de oven

Het is vandaag 21 oktober en dat betekent Appeldag! Daarom delen we vandaag een heerlijk recept: gevulde appels uit de oven.

Deze warme, gevulde appels zijn heerlijk als nagerecht, maar ook perfect als traktatie bij de thee.

Benodigdheden (3 personen)

  • 3 zoete appels
  • 3 eetlepels bessenjam
  • 3 theelepels bruine basterdsuiker
  • 3 kaneelstokjes
  • Handje amandelschaafsel

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verwijder met een appelboor het klokhuis van de 3 appels en zet de appels op een ovenschaal.

3. Stop in iedere appel een volle eetlepel bessenjam. Voeg daar een theelepel bruine basterdsuiker aan toe en stop als laatste in iedere appel een kaneelstokje. Als kers op de taart strooi je er nog wat amandelschaafsel overheen.

4. Bak de appels in 30 minuten gaar in de oven. Smakelijk!

In de video hieronder wordt nog eens stap voor stap uitgelegd hoe je de overheerlijke gevulde appels uit de oven maakt:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meer inspiratie nodig om iets lekkers klaar te maken? Bestel Libelle Lekker:

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden