null Beeld

Heerlijke oliebollen met een twist!

Bij de feestavond mogen oliebollen niet ontbreken. Probeer eens een keer oliebollen met een twist. Een hartige oliebol is net even anders maar net zo lekker. Koopmans Bakexpert Saakje laat je zien hoe je de oliebollen maakt. 

onze Commerciële Redactie

Libelle samen met Koopmans

null Beeld

Mijn favoriete oliebol bij een glas champagne.

Nodig voor de oliebollen

  • 1 pak Koopmans Oliebollen origineel
  • 2 tl kerriepoeder
  • snufje zout
  • 500 ml handwarm water
  • 40 g geroosterde pijnboompitten
  • 200 g oude kaas in blokjes van ca. 3x3 mm
  • 5 takjes gehakte platte peterselie
  • zonnebloemolie om in te bakken

Nodig voor de topping

  • 5 takjes gehakte platte peterselie
  • rasp van 1 citroen

Extra nodig

  • friteuse
  • mixer met deeghaken
  • 2 eetlepels
  • schuimspaan

null Beeld

Zo maak je het

  1. Doe de mix voor oliebollen in de beslagkom en voeg het kerriepoeder, zout en handwarm water toe.
  2. Mix tot een glad beslag.
  3. Roer de pijnboompitten, stukjes kaas en gehakte peterselie door het beslag.
  4. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het beslag ca. 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Zorg dat het beslag tijdens het rijzen tochtvrij staat. Roer het beslag niet door tijdens het rijzen.
  5. Verwarm in een friteuse de olie tot 190 °C.
  6. Maak met 2 eetlepels kleine bolletjes deeg en laat ze van de lepel in de hete olie glijden.
  7. Bak de oliebollen in 3-4 minuten gaar en rondom goudbruin.
  8. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.
  9. Bak voor de garnering een takje peterselie.
  10. Meng voor de topping de gehakte peterselie met de rasp van de citroen. Strooi dit vlak voor het serveren over de oliebollen en garneer met een takje gefrituurde peterselie.

Bereiden: 30 min. (excl. rijstijd)

Tips:

  • Dip de lepels eerst even in de hete olie, dan glijdt het beslag er makkelijker af.
  • Probeer echt kleine bolletjes te maken, zodat het echte borrelhapjes worden.
  • Dep de peterselie voor het bakken eerst droog, anders spettert de olie.
  • Ga je ook klassieke oliebollen bakken, bak deze dan eerst. Door de kaas in de hartige oliebollen, blijft de olie niet heel schoon.

Bekijk hier het bakfilmpje van dit lekkere recept:

Benieuwd naar meer lekkere recepten van Koopmans? Je vindt ze hier.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden