null Beeld

Heftig: Amerikaanse (34) bevalt van eeneiige vierling

Een zwangerschap (en de bevalling) van een baby is al een hele prestatie op zich. De Amerikaanse Jenny Marr (34) onderging wel iets heel bijzonders. Ze beviel onlangs van een eeneiige vierling, van wie ze op de natuurlijke manier zwanger was geworden. 

Avalon Boots

Inmiddels maken zij en haar 4 mannen Harrison, Hardy, Henry en Hudson het goed.

Grote shock

Toen Jenny met haar man Chris naar de verloskundige ging om een echo te maken, kregen ze een grote verrassing te horen. Er was namelijk niet 1 baby in de buik te zien, maar 4. Toen de arts dit zag, draaide die het scherm plotseling weg. Hoewel Jenny dacht dat er iets mis was met de hartslag van de baby, bleek iets heel anders aan de hand te zijn. Het was een grote shock voor het stel toen ze hoorden dat ze niet 1, maar 4 baby's kregen.

De 2 waren in tranen. "Ik weet niet meer of dat tranen van vreugde of verdriet waren", zegt Chris. "We waren volledig overweldigd en eerlijk gezegd doodsbang."

Wonder

Dat Jenny op een natuurlijke manier zwanger is geraakt van een eeneiige vierling, wordt ook wel een 'medisch wonder' genoemd. De kans dat dit gebeurt, is 1 op de 15 miljoen. Er zijn slechts 72 gevallen opgenomen in de medische literatuur volgens The Washington Post. De laatste jaren is het aantal tweelingen, drielingen en vierlingen wel toegenomen, maar dat heeft te maken met vruchtbaarheidsbehandelingen.

Lichaam niet voor gemaakt

De zwangerschap van 1 baby is al aardig zwaar voor het lichaam, laat staan van 4. Het lichaam is eigenlijk niet gemaakt om dat te doen, zegt een Amerikaanse arts tegen de krant. Bij een normale zwangerschap zijn er al risico's, bij een vierling worden die risico's nog veel groter. Denk hierbij aan het risico op een verhoogde bloeddruk, zwangerschapsdiabetes en andere gezondheidsproblemen.

Ook voor de baby's zijn er meer risico's, vooral als het om een eeneiige meerling gaat. De ene baby kan minder zuurstof of voedingsstoffen krijgen omdat de placenta gedeeld wordt. Gelukkig is de zwangerschap bij Jenny goed gegaan en groeiden de kinderen ongeveer gelijk. Na 28 weken beviel ze van 4 gezonde jongens: Harrison, Hardy, Henry en Hudson.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden