Roermond, Netherlands, flooding, view to the laks and the river maas Beeld Getty Images/iStockphoto
Roermond, Netherlands, flooding, view to the laks and the river maasBeeld Getty Images/iStockphoto

Wateroverlast

Heftige beelden van situatie in Limburg schokken Nederland

De flinke overstroming en hoge waterstanden in Limburg, België en Duitsland domineren al dagenlang het nieuws. Op Twitter worden massaal heftige beelden gedeeld van de situatie die zich momenteel afspeelt in Limburg.

RedactieGetty Images/iStockphoto

In Zuid-Limburg hebben duizenden mensen de dringende oproep gekregen om hun huizen te verlaten vanwege het stijgende water. Zo zijn er donderdagnacht in totaal zo’n 12.000 mensen geëvacueerd. Een deel van de inwoners van de stad Venlo wordt vrijdagavond om 18:00 uur geëvacueerd. Ook het ziekenhuis in die plaats wordt ontruimd.

Ramp

Het kabinet heeft de overstromingen ‘in formele zin’ een ramp genoemd, waardoor de ‘Wet tegemoetkoming bij schade’ in werking wordt gesteld. Dit zorgt ervoor dat gedupeerden hun schade (gedeeltelijk) vergoed kunnen krijgen door de overheid, mocht het niet worden gedekt door hun verzekering.

Situatie Bunde

Op social media gaan momenteel beelden rond van de ramp. Onder meer het Limburgse dorp Bunde is flink getroffen. Zo deelt iemand een filmpje van het water dat door de straten van Bunde raast, één uur na de oproep om het gebied te verlaten. De politie rijdt momenteel door woonwijken en roept op om de huizen te verlaten.

Bron: XXX

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden