null Beeld

Heftigste burenruzie ooit in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Het was een zware dag voor Meester Frank Visser. Hij moest uitspraak doen in een ruzie over een te hoge schutting, maar had niet kunnen vermoeden dat het zó uit de hand zou lopen.

Online redactie Libelle

In de uitzending van gisteravond stonden de 86-jarige Annie en haar buren Fred en Lies centraal. Het probleem? Annie gaf Fred geld voor een nieuwe gezamenlijke schutting, maar is alles behalve blij met de schutting die de buurman plaatste. Ze vindt het een oud ding van sloophout. Of, zoals Annie het zelf treffend brengt: 'Een vlag op een strontschuit'.

Licht ontvlambaar

De hoogbejaarde dame uit Lelystad denkt dat de buurman haar geld voor een échte schutting in zijn eigen zak heeft gestopt. En dan is er ook nog een probleem met een vlinderstruik die op de verkeerde plek zou staan. Presentator Victor Brand reist af naar de polder om te bekijken hoe de vork in de steel zit, maar al snel loopt het uit de hand. Annie's zoon is op zijn zachtst gezegd nogal licht ontvlambaar en al snel moet Victor tussen beide komen.

Klap op je muil

Als ook Meester Frank Visser een kijkje komt nemen in de tuin, blijkt Annie ook te kampen met wat anger issues. "Ik geef je een teringklap bovenop je muil", aldus Annie. Buurtjes Fred en Lies zijn al net zo vredelievend. "Ik zou haar wel willen uitwringen tot er niets meer in zit", vertelt buurvrouw Lies.

Dringend advies

Ook tijdens de hoorzitting lopen de gemoederen hoog op en worden er opnieuw de meest vreselijke verwensingen gemaakt ('Je bent rijp voor het Pieter Baan Centrum'). Meester Frank Visser doet daarom iets bijzonders. Naast zijn uitspraak over de schutting en de plant, geeft hij Annie, Fred en Lies ook een dringend advies: "Als u hiermee doorgaat loopt het verder uit de hand en is er misschien sprake van strafbare feiten. Hou ermee op, negeer elkaar."

Daar is Annie weer

Een oplettende kijker ontdekte dat het voor Annie niet de eerste keer was dat ze meedeed aan het SBS-programma. Al eerder kwam ze in beeld als toeschouwer bij een andere zaak in de straat. Het AD meldt dat Mr. Frank Visser inmiddels al drie keer op bezoek is geweest in deze wijk in Lelystad. Gezellig buurtje, zullen we maar zeggen. Benieuwd of de schutting vervangen moet worden? Bekijk de hele aflevering hier terug.

Bron: SBS, AD.nl. Beeld: SBS

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden