null Beeld

Heidi (42) stond niet open voor een relatie – totdat ze Alex (48) ontmoette

Vlinders in de buik, stralend de dag door en urenlang zoenen. Zij voelen zich weer zestien en zijn stapelverliefd! Heidi (42) stond helemaal niet open voor een relatie, omdat ze midden in een scheiding zat. Toen ontmoette ze Alex (48). Haar verstand zei nee, maar haar gevoel zei heel hard ja. “Ik kon niet anders dan ervoor gaan.”

Online redactie Libelle

"Je moet Heidi eens ontmoeten’, had een wederzijdse vriendin tegen Alex gezegd. Dat bleek een opmerking met verstrekkende gevolgen. Ik zag hem voor het eerst tijdens een etentje bij die vriendin thuis. Meteen bij de eerste blik was er al zo veel herkenning, maar op dat moment stonden we beiden niet open voor een relatie. Omdat het zo gezellig was geweest, nodigde hij me daarna toch uit om eens bij hem te komen eten."

Liefde of angst

"Ik ontmoette Alex in de meest kwetsbare periode van mijn leven. Ik lag in scheiding en kon me niet beter voordoen dan ik was. Hij zag mijn verdriet en kwetsbaarheid, ik kon niets verbloemen. Niet alleen ik was beschadigd in het vertrouwen in de liefde, híj ook. We hadden twee opties: we konden kiezen voor liefde of voor angst. Wij kozen het eerste. Mijn hart vertelde me dat ik bij Alex wilde blijven. Zoiets intens als de liefde voor Alex heb ik nooit eerder meegemaakt. Wel heb ik altijd geloofd dat het bestond, zo’n liefde, en gehoopt die ooit te mogen ervaren."

Gelukkig

"Alex ziet de echte Heidi. Ik zing weer, mijn creativiteit is terug en ik voel weer dat ik leef. Je hebt geen man nodig om dat te realiseren in je leven, maar het is wel heel fijn om een maatje te hebben die je naar een hoger plan tilt. We claimen elkaar niet, er is ruimte voor wat we beiden willen en waar we blij van worden. Daar word ik gelukkig van, en als ik gelukkig ben, dan ben ik een betere moeder en een leukere partner. Alex voelt als mijn man en voor hem voel ik als zijn vrouw. En ja, er zijn ook momenten dat we elkaar achter het behang kunnen plakken. Dat is ook liefde: dat je de ander kunt accepteren zoals hij is."

Interview: Laura van der Meer. Fotografie: Danique van Kesteren

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden