null Beeld

Helaas: geen vakanties naar het buitenland in de meivakantie

Voor iedereen die nog de hoop had om in de meivakantie naar een zonnig oord af te reizen, is er slecht nieuws. Het negatieve reisadvies voor reizen naar het buitenland blijft namelijk tot half mei van kracht.

Tara Stokdijk

Dinsdagavond geven demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer een persconferentie. Het is vrij gebruikelijk dat de inhoud van deze persconferentie 1 à 2 dagen van tevoren uitlekt. Eerder kwam al naar buiten dat er waarschijnlijk aangekondigd gaat worden dat er geen sprake is van versoepelingen.

Negatief reisadvies buitenland

Nu melden ingewijden ook dat het negatieve reisadvies, dat momenteel voor de hele wereld geldt, met een maand wordt verlengd. Deze maatregel werd ingevoerd tot half april en zal nu tot half mei duren.

De meivakantie, die van 1 tot en met 9 mei is, valt hier ook in. Het dringende advies is dus om in de meivakantie in eigen land te blijven. Alleen noodzakelijk reizen naar het buitenland mag, maar hier vallen vakanties niet onder. Over de zomervakantie wordt later beslist.

Avondklok

Het kabinet hoopte dat de besmettingscijfer inmiddels lager zouden uitvallen, maar dit is helaas niet het geval. Volgens bronnen kondigt het kabinet dinsdag dan ook geen versoepelingen aan. Maar er zullen ook geen aanscherpingen komen.

Wel wordt er gekeken naar de optie om de avondklok vanaf de ingang van de zomertijd een uur later in te laten gaan. Namelijk vanaf 22:00 uur in plaats van 21:00 uur. Dit omdat het kabinet vreest dat mensen het moeilijker vinden om zich aan de maatregel te houden als het langer licht is.

Annet en Frank werkten allebei in de corona-brandhaard

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS. Beeld: Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden