null Beeld

Held: bejaarde op sloffen redt uitgegleden kind

Een 80-jarige inwoner uit het Oost-Groningse Nieuwolda heeft afgelopen woensdag een kind uit het kanaal voor zijn huis gered, meldt RTV Noord.

Volgens de regionale zender gleed het kind per ongeluk met slee en al het water in.

"Vasthoaldn, vasthoaldn!"

Manno Buiter zit op zijn stoel als hij het woensdagmiddag vanuit zijn woonkamer helemaal mis ziet gaan. Op het plateau bij het water wil een jongen op z'n slee gaan zitten, maar hij glijdt zo richting het water. Manno bedenkt zich geen moment en rent op zijn pantoffels over de spekgladde weg naar het kanaal Termunterzijldiep. Als hij over de brug loopt roept hij naar de jongen: "Vasthoaldn, vasthoaldn!"

Levensgevaarlijk

2 kleine kinderen helpen Manno om de jongen uit het water te halen. Manno maakt zich het meest zorgen om de 2 kleintjes, straks vallen zij er nog in, denkt hij. Voorzichtig klimt de bejaarde Groninger naar de waterkant waar hij zich aan een paaltje kan vasthouden en de jongen zo op het droge weet te trekken. De vrouw van Manno vond de actie van haar man levensgevaarlijk. Maar stiekem is ze ook een beetje trots, net als alle andere bewoners van de seniorenwoningen, vertelt ze.

Lees ook: Verliefde bejaarden mogen tóch in dezelfde ziekenhuiskamer

Beerenburger

Volgens RTV Noord heeft Manno als dank een lekkere fles Beerenburger gekregen van de jongen en zijn moeder. En daar is de Groninger maar wat blij mee: "Ik lust het wel dus het past wel!"

Bron: AD/ RTV Noord. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden