null Beeld

Heldenactie: Simone van Trier (55) past vanwege coronacrisis op kinderen van zorgverleners

Simone van Trier (55) uit Maastricht zit vanwege het coronavirus thuis zonder werk. Omdat ze haar steentje wil bijdragen, heeft ze besloten om op kinderen van zorgverleners te passen. “Ik hoop dat meer mensen mijn voorbeeld volgen.”

Ismay Gijsen

Simone werkt onder de naam Dat Spreekt als publieke spreker. Voor de maand maart en april zijn alle congressen en evenementen waar ze was uitgenodigd afgezegd. “Normaal ben ik meer dan 40 uur per week bezig met mijn werk en nu gewoon 0 uur. Toen ik de persconferentie met Mark Rutte aan het luisteren was, haakte ik daarop in. Ik zit in zekere zin te niksen, maar in de tussentijd kan ik mezelf in de buurt dienstbaar opstellen.” Simone hoorde van veel mensen dat het pittig is in de zorg. “Ik heb veel respect voor zorgverleners. Ze krijgen vaak te weinig betaald voor hun werk en krijgen niet de meeste waardering. Als ik hen kan helpen, doe ik dat graag.”

Geen BSO

Nadat Simone haar idee deelde om kinderen van zorgverleners op te vangen onder #alsjijzorgtpasikop, barstte het internet los. “Ik kreeg duizenden likes en reacties. Sommige mensen vroegen of ik wel de juiste papieren heb om op kinderen te passen. Die heb ik inderdaad niet, maar ik ben ook niet van plan om een BSO op te zetten. Ik wil gewoon gratis op een paar kinderen passen uit de buurt van zorgverleners die ik ken. Zie het als een buren- of vriendendienst. Het is niet de bedoeling dat mijn huis vol kinderen zit die ik niet ken. Gewoon klein, vertrouwd en veilig. Vooral als er wordt besloten dat de scholen dicht gaan, zal dit hard nog zijn.” Simone heeft overigens wel ervaring met kinderen. Zelf heeft ze 2 kinderen van 22 en 25 jaar die inmiddels uit huis zijn.

Veilig en vertrouwd

Hoewel het idee van Simone pas in kinderschoenen staat, heeft ze al wel een beetje uitgedacht hoe ze het wil vormgeven. “Ik ben niet van plan om lessen te geven als de scholen dichtgaan, maar de kinderen gewoon een leuke en veilige dag te bezorgen. We kunnen bijvoorbeeld spelletjes doen of pannenkoeken bakken.” Verder hoopt ze dat nog meer mensen haar voorbeeld willen volgen. “Kijk eens in je eigen buurt waar je mensen kunt helpen. Als iedereen een beetje tijd heeft en iets kan doen, schieten we al op. Dat kan ook door bijvoorbeeld boodschappen voor een ander te doen.” Voor Simone is het wel belangrijk dat het veilig en vertrouwd blijft. “Het hoeft geen grote organisatie te worden. Kijk gewoon of je iemand kent die je kunt helpen. Kom uit die paniek, stap de deur uit en kijk om je heen of je iets kunt aanpakken.”

Inmiddels hebben zich een hoop mensen aangemeld bij Simone. “Je kunt natuurlijk ook zelf lijntjes uitzetten als je wilt helpen.” Contact opnemen met Simone van Trier kan via Linkedin.

Is de desinfecterende handgel uitverkocht? Zó maak je 'm zelf:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden