null Beeld

Helemaal veganistisch: mini hotdogs met munt en coleslaw

Deze hotdogs zijn perfect comfort food. Het broodje vul je met een zelfgemaakte coleslaw van verschillende soorten kool, rode ui en munt.

Online redactie Libelle

November is omgedoopt tot de World Vegan Month. In dit recept is de worst vervangen door een alternatief, zoals pulled oats. Serveer de hotdogs met verschillende sauzen. Bijvoorbeeld Sriracha of een andere pittige chilisaus.

Ingrediënten

1 pak pulled oats Tomaat

6 kleine hotdogbroodjes

Olie

Voor de munt coleslaw

300 g kool (witte kool, rode kool, savooiekool)

1 kleine rode ui

1 ½ el wijnazijn

1 el suiker

1/3 tl zout

(Zwarte peper)

40 ml vegan mayonaise

110 ml vegan yoghurt

Een half bosje verse munt

Bereidingswijze

1. Snijd de ui in plakjes. Voeg de azijn, suiker, zout en wat zwarte peper toe. Meng de

ingrediënten in een kom en laat het minimaal een uur marineren in de koelkast.

2. Snijd de kool in dunne repen en voeg de gemarineerde uien, vegan mayonaise, vegan

yoghurt en munt toe. Hussel de salade door elkaar.

3. Bak de pulled oats 2-3 minuten in olie.

4. Warm de hotdogbroodjes op en vul ze met pulled oats, coleslaw en een saus naar

keuze. En serveren maar!

Bron: Gold & Green. Beeld: Green Food Lab.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden