‘Help mijn kind emigreert!’

ChantalBakker

8 tips voor de achterblijvers!

Tip 1

Sta jezelf toe dat je stiekem misschien verdrietig bent. Je zoon of dochter is springlevend en kijkt uit naar het vertrek. Voor jou ligt dit even iets anders. Neem de tijd om aan het idee te wennen en probeer vooral enthousiast te zijn!

Tip 2

Zoek veel informatie op over de bestemming. Wat zijn de gewoontes en gebruiken en wanneer zijn er belangrijke feestdagen in het land?

Tip 3

Plaats ergens in huis een klok met daarop de tijd van het land. Makkelijk als je wilt bellen, hoef je niet steeds na te denken over het tijdverschil.

Tip 4

Als je in het begin nog niet zoveel hoort, maak je geen zorgen. Je zoon of dochter zal het druk hebben met het organiseren van zijn of haar nieuwe bestaan en het verwerken van alle nieuwe indrukken. Bedenk ook: geen bericht, is goed bericht!

Tip 5

Stel aan je zoon of dochter voor om een reisblog bij te houden. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwe ervaringen. Op de site kun je vaak een reactie plaatsen en ook de reacties van anderen lezen.

Tip 6

Maak in een paar stappen een Skype account aan. Hiermee kun je, naast veel goedkoper bellen, elkaar ook live zien!

Tip 7

Stuur regelmatig een lekker pakketje op de post met stroopwafels, Hollandse drop of hagelslag. Dit valt zeker in de smaak.

Tip 8

Plan snel een datum in voor een bezoek aan je zoon of dochter. Ga op zoek naar aanbiedingen en leuke uitstapjes. En zeg nou zelf, de voorpret is toch ook ontzettend fijn?

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden