Help mijn man is klusser Beeld RTL
Help mijn man is klusserBeeld RTL

‘Help mijn man is klusser’-kijkers vol verbazing over Henk en Alifya en dít is waarom

Al sinds gisteravond is Help, mijn man is klusser! trending op Twitter en wie de aflevering gezien heeft begrijpt vast waarom. Een ‘klassieke’ aflevering, waarin de vrouw wacht tot de man het huis af heeft, zonder daarover afspraken te hebben gemaakt en zonder al te veel te helpen. Maar het meest bijzondere aan Henk en Alifya moet nog komen..

Amanda WinkelmanRTL

Al bijna twee jaar woont het stel in een ruïne, zoals Alifya het omschrijft. Zij verruilde destijds haar flat in Moskou voor de grenzeloze liefde voor Henk, maar sindsdien woont het stel in een bouwval. Geen enkele kamer is echt af. Op ééntje na: de kattenkamer.

Hotel

Samen hebben Henk en Alifya namelijk maar liefst zes katten. En hoewel de rest van het huis dus aardig te wensen overlaat, is die kattenkamer haast een 5-sterrenhotel.

Ook tijdens de aflevering zelf blijven de katten centraal staan. Zo is er een bepaald kattenschilderij dat Henk per se in de woonkamer wil hangen als die klaar is, maar daar denkt de stylist anders over: “Ik heb voor alle muren eigenlijk al iets bedacht”, geeft ze aan. Maar dan, helemaal aan het einde van de aflevering, menen de kijkers tóch te zien dat het schilderij in de woonkamer is geëindigd.

Moeilijke verhouding

Overigens is John Williams, presentator van het programma, zelf ook aardig verbaasd. Niet alleen vanwege de nadruk op de katten, maar vooral over de onderlinge verhouding tussen Alifya en Henk. Henk geeft in één van de gesprekken namelijk aan dat de verbouwing van het huis een 10-jarenplan is, terwijl Alifya eigenlijk wil dat het binnen een jaar klaar is. Ze heeft dat alleen nooit uitgesproken naar Henk toe, uit angst dat dan de relatie stukloopt en ze terug moet naar Moskou.

Alifya helpt nauwelijks

Maar hoewel Alifya de verbouwing dus het liefst zo snel mogelijk voltooid ziet worden, helpt ze zelf nauwelijks mee. Werken doet ze ook niet, omdat ze bang is dat ze de taal nog niet goed genoeg spreekt. Als het stel dan eindelijk op aansturen van John in gesprek gaat, spreekt John Alifya stevig aan. Zij moet duidelijker gaan aangeven wat ze wil. “Jullie doen het samen”, zegt John. “Jij bent net zo fout als Henk dat de situatie zo is. Je had het gewoon moeten eisen. Het is jullie huis.”

Theeleuten

Wat Alifya dan wel de hele dag doet tot nu toe, blijkt al snel als je de reacties op Twitter bekijkt:

Ook over de rest van de aflevering raakt Twitter niet uitgepraat:

Bron: Rtl, Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden