null Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Beeld EM-Press/Patrick van Emst

Herken jij hem? Zó zag Diederik Gommers er vroeger uit

Met de opkomst van het coronavirus is Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, in een kort tijdsbestek een bekende Nederlander geworden. Op Instagram deelt hij woensdag een jeugdfoto met zijn volgers, en daar heeft hij een belangrijke reden voor.

Online redactie LibelleEM-Press/Patrick van Emst

De foto is namelijk voorzien van een lang bijschrift met belangrijke boodschap.

Diederik Gommers

Diederik Gommers (56) is een Nederlandse arts met intensieve zorg als medisch specialisme. Hij is werkzaam als intensivist bij het academisch ziekenhuis Erasmus MC in Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Vooral die laatste functie heeft hem de afgelopen maanden veel bekendheid opgeleverd, aangezien hij geregeld bi praatprogramma's te zien is om over het coronavirus en de daarbij komende maatregelen te praten.

Jeugdfoto met boodschap

Op Instagram is zijn plotselinge populariteit goed te zien: Diederik Gommers heeft er namelijk maar liefst 309 duizend (!) volgers. Op zijn account deelt hij allerlei persoonlijke foto's, maar woensdag deelt de arts een foto uit de oude doos. Op het kiekje zien we een zeer jonge Gommers. Met de foto maakt de arts duidelijk dat hij maar al te goed weet hoe het is om jong te zijn, maar benadrukt dat hij alsnog hoopt dat iedereen - en dus ook jongeren - zich houdt aan de opgeschroefde maatregelen.

"Samen kunnen we dit"

"Ik ben ook jong geweest, ik weet hoe mooi het is om dat te vieren. En we vragen nogal wat van de jongeren. Toch hoop ik echt dat iedereen zich gaat houden aan de maatregelen. Ik ben dan ook blij met het voorstel van het kabinet: fanatieker aanpakken zodat we er sneller van af zijn. Afgelopen nacht had ik dienst en zag ik de drukte. Er waren simpelweg niet genoeg bedden in ons ziekenhuis, waardoor mensen moesten overnachten op de Spoed Eisende Hulp. Samen kunnen we dit!", aldus Gommers.

Ben je benieuwd hoe koningin Máxima zich zo goed mogelijk tegen het coronavirus beschermt? Royalty expert Josine legt het je in onderstaande video uit.

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Shownieuws. Beeld: Brunopress, Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden