Hermien – De vakantiekoffer

Vrouwen nemen altijd teveel mee op vakantie en de helft komt ongedragen weer mee terug, las ik onlangs in de krant. En dat zou komen omdat wij niet met onze kleding weten te combineren. Wat een onzin, was mijn eerste gedachte. Wij zijn wel vrouw! Dus wij willen niet alleen broeken, maar ook leuke jurkjes voor ’s avonds meenemen. En dat de helft weer schoon mee terug komt, komt omdat wij onze spullen tussendoor wassen.

Als ik mijn dochter en haar vriendin wegbreng voor een vakantietrip met studiegenoten, zitten beide dames op dit onmogelijk vroeg tijdstip lekker warm in mijn auto te wachten op de bus die hun naar het vliegveld zal brengen. Alle (mannelijke) studiegenoten worden bij aankomst beoordeeld op de grootte van hun bagage. Jongens met slechts een kleine rugzak, worden als ‘shabby’ afgedaan en die ene knul, die een flinke koffer bij zich heeft, vinden de dames interessant. Dat moet een leuke knul zijn. Hun redeneringen slaan nergens op, maar zijn dolkomisch. Dan worden hun koffers voor vertrek gewogen. Beiden zitten ze een pond boven hun toegestane gewicht. Vlug halen ze er een handdoek uit, want die kunnen ze om hun schouders slaan. Zo lossen meiden dat op! Het zit vast in de genen.

En dan moet ik mijn eigen koffer inpakken. We gaan dit keer zonder kinderen en op weg naar Slowakije en tijdens de vakantie willen we ook enkele steden bezoeken. In een stad loop je niet in een korte broek, dus moet er iets gezelligs mee. Ook leuk als we uit eten gaan natuurlijk. Bovendien gaan we de Slowaakse grotten bezoeken, dus stevige stappers en spijkerbroek worden ingepakt. Het weer kan heel mooi zijn, maar het is een landklimaat, dus het kan ineens omslaan. Een paar truien is geen overbodige luxe. Een vest is altijd handig. O ja, en we gaan nog klussen. Oude kleding verdwijnt in de koffer en als ik ga verven, heb ik ook mijn verfbroek nodig. Natuurlijk ga ik zonnen. Bikini’s verdwijnen in de koffer en ik stop er nog even een oude bikini bij voor als ik in mijn bikini ga klussen. Sokken, dat is waar ook. Niet vergeten sokken in te pakken voor je weet maar nooit. Voor ik het weet zit mijn koffer stampvol met dingen die ik echt nodig denk te hebben voor de diverse bezigheden en activiteiten die wij mogelijk ontplooien tijdens onze vakantie. Ik wil toch niet in mijn vakantie voor het dilemma komen te staan dat ik niets heb om aan te trekken. En natuurlijk kom ik er iedere keer achter dat ik iets teveel bij me heb. Manlief is slimmer. ‘Jij wast toch nog tussendoor, dus zoveel hoef ik niet mee te nemen.’ Tja, ik kan toch moeilijk drie weken alles vuil laten liggen. Daarom nemen veel vrouwen zoveel dingen schoon mee terug in de koffer… niet omdat we onze kleding niet weten te combineren, maar we wassen tussendoor. Dat is het!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden