Hertenbiefstuk met cranberryjus en haricots verts & truffel

Ingrediënten

MarliesSienot

1 kg kruimige aardappelen

250 g haricots verts

4 hertenbiefstukken, op kamertemperatuur

4 el olijfolie

1 sjalot, fijngesnipperd

100 ml rode wijn

2 tl honing

75 g cranberries

1-2 takjes tijm

1/2 ingelegde truffel*, in fijne plakjes geschaafd of gesneden

125 g crème fraîche

25 g gezouten roomboter, liefst met fleur de sel

aluminiumfolie

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in een bodem water met zout in ca. 20 minuten gaar. Snijd de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in ca. 6 minuten beetgaar.

Bestrooi de hertenbiefstuk met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de biefstukken in 2-3 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé. Houd naar wens een kortere of langere baktijd. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze in aluminiumfolie rusten.

Fruit de sjalot in het bakvet. Voeg de wijn, de honing en de cranberries toe en verwarm tot de bessen open springen. Ris boven de pan de blaadjes van de takjes tijm en breng op smaak met zout en peper. Houd de saus op laag vuur warm.

Verwarm de resterende 2 el olijfolie in een pan. Schep er de haricots verts met de truffel en zout en peper naar smaak door. Giet de aardappelen af en stamp ze met de crème fraîche en de boter tot een romige puree.

Verdeel de hertenbiefstukken met de cranberryjus over vier borden. Schep er de aardappelpuree en de haricots verts bij.

* Ingelegde truffel is verkrijgbaar bij de grotere, beter gesorteerde supermarkt. Je vindt de potjes met truffel bij de Mediterrane delicatessen (pesto, tapenades, zongedroogde tomaatjes etc.).


Variatietip

In plaats van hertenbiefstuk kun je ook wildzwijnfilet, hazenrugfilet of Hollandse biefstuk nemen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden