null Beeld

Het belang van herinneren

Een dierbare verliezen is moeilijk. Vaste herinneringsmomenten kunnen je helpen om het verlies een plek te geven.

Saskia van den Hoven

Op een passende manier afscheid nemen en de dierbare zo goed mogelijk herinneren wordt steeds belangrijker. Uitvaartorganisatie Yarden organiseert daarom 4x per jaar de Herinneringsweken. Zo ook van 24 oktober tot en met 8 november. In deze periode krijgen nabestaanden de mogelijkheid om hun dierbaren op een mooie manier te herinneren op verschillende uitvaartlocaties in het hele land.

Een plek geven

Vroeger was de dood vooral een taboe-onderwerp en stopte je je verdriet zo ver mogelijk weg. Maar er is veel veranderd in onze omgang met de dood. We proberen een verlies steeds vaker een plek in ons leven te geven. Yarden wil nabestaanden hierbij zo prettig mogelijk ondersteunen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Herinneringsweken, met dit jaar als thema ‘Heimwee met een glimlach’.

Heimwee met een glimlach

Ron Bavelaar, directievoorzitter van Yarden Uitvaartorganisatie, merkt dat mensen anders omgaan met verlies: “We zoeken naar manieren om ons verdriet te uiten en onze dierbaren te blijven koesteren. We durven steeds openlijker met elkaar te praten over de pijn van het verlies. Dat is goed, want verdriet houdt niet op als de uitvaart is afgerond. Het is belangrijk om uiting te blijven geven aan gevoelens van gemis. Om de band die je had met de overledene te blijven voelen en om herinneringsmomenten in je leven in te bouwen. Momenten waarop je weer even volop mag stilstaan bij degene die je dierbaar was. Yarden wil met de Herinneringsweken de gevoelens van heimwee een kleine glimlach geven.”

Programma Herinneringsweken

Op iedere Yarden-locatie wordt op passende wijze invulling gegeven aan het programma. Zo kunnen bezoekers een kaarsje aansteken, luisteren naar muziek, een ballon oplaten of een boodschap achterlaten op een briefje. Heb je interesse? Bekijk het programma bij jou in de buurt. Tijdens de Herinneringsweken van 24 oktober t/m 8 november is uiteraard iedereen meer dan welkom: ook mensen die geen Yarden-lid zijn, of elders verzekerd zijn.

Bron: Yarden

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden