Wentelteefjes Beeld Alan Jensen
WentelteefjesBeeld Alan Jensen

Het béste recept voor wentelteefjes met frambozen (in een pannetje!)

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Met dit overheerlijke recept maak je voor jezelf en drie anderen heerlijke wentelteefjes.

Goddelijk lekker

Jacqueline PietrowskiAlan Jensen

Dit heb je nodig voor de wentelteefjes

  • 4 kardemompeulen
  • 4 eieren (M)
  • 250 ml vanillevla
  • 1 el suiker
  • 4 sneetjes suikerbrood
  • 4 sneetjes rozijnenbrood
  • 4 2 el boter
  • 150 g frambozen
  • 4 ovenschaaltjes 11 cm Ø
  • garde

Recept: zo maak je de wentelteefjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaaltjes royaal in boter. Plet de kardemompeulen en haal de zwarte zaadjes eruit. Hak deze fijn. Klop de eieren los. Voeg de vanillevla, de kademomzaadjes en de suiker toe. Klopt het 1 minuut goed door. Smeer de sneetjes suiker- en krentenbrood aan beide zijden in met boter. Snijd ze in vieren, in driehoekjes. Verdeel het eimengsel over de 4 ovenschaaltjes. Zet in elk schaaltje 8 driehoekjes brood rechtop. Verdeel de frambozen erover. Bak ze in 25 minuten goudbruin. Serveer warm, met geklopte room.

Voor 4 personen | Bereidingstijd 5 min | Oventijd 25 min.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden