null Beeld

Het beste van Libelle Lijnt Lekker: amandelbrood en kip met krieltjes

Heb je ook zo lekker gelijnd de afgelopen weken? Deze week doen we het nog eens dunnetjes (há) over met een selectie van de allerlekkerste gerechten.

Redactie Libelle.nl

We beginnen de dag met een schaaltje magere kwark met 6 blauwe druiven, gehalveerd. Tussendoor eten we 2 augurken met ham. Als lunch een homemade amandelbrood (de helft), tussendoor een schaaltje zwarte olijven en een handje cherrytomaatjes. Vanavond staat er kip met bloemkool en krieltjes op het menu. Tussendoor mag je ook nog een gevuld eitje!

Homemade amandelbrood

150 g zuivelspread * 2 eieren * 50 g amandelmeel (of 50 g fijngemalen amandelen) * 10 el havermout * 8 g bakpoeder * 1 tl zout (naar smaak) * extra toevoegen: Italiaanse kruiden of 1 el pitten of zaden naar keuze

Verwarm de oven voor op 180°C en doe het bakpapier in een cakevorm. Meng alle ingrediënten in een kom, tot er een dikke brei ontstaat en doe het beslag in de cakevorm (of schep een laagje in cupcake vormpjes). Bak het brood in 15-20 minuten gaar in de oven.

Tip: dit brood is voor twee dagen. Laat het brood afkoelen en bewaar de helft van het brood voor morgen in een afsloten zak in de koelkast.

Variatietip: lekker met tomatentapenade of zuivelspread.

Kip met bloemkool en krieltjes

1 kipfilet * 100 g krielaardappeltjes (in schil) * 200 g bloemkool, in roosjes * ¾ bouillonblokje (biologisch) * chilipoeder * peper en zout * 1 takje tijm * ½ teentje knoflook * ½ el olijfolie

Doe in een grote (hapjes)pan met deksel een klein laagje water met ¼ bouillonblokje. Stoom hierin de bloemkool en de krielaardappeltjes in ca. 15 min gaar. Breng de kip op smaak met chilipoeder, peper en zout en bak deze in een scheutje olijfolie gaar. Leg de kip even apart, gebruik het kookvocht van de kip en fruit hierin de knoflook. Voeg vervolgens een klein scheutje water toe en los hierin ½ bouillonblokje op. Voeg daarna de blaadjes van de tijm toe en laat de jus inkoken tot de juiste dikte. Giet de bloemkool en aardappeltjes af en serveer met de kip en de jus.

Gevuld ei

1 ei, gekookt * 1 el magere kwark * paprikapoeder * kerriepoeder * peper en zout

Halveer het ei en neem het eigeel eruit. Vermeng het eigeel met de kwark en breng op smaak met de kruiden. Vul hiermee het ei.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden