Het gevaar van met je huisdier in één bed slapen Beeld Getty Images
Het gevaar van met je huisdier in één bed slapenBeeld Getty Images

Het gevaar van met je huisdier in één bed slapen

Het is natuurlijk hartstikke knus om je huisdier gezellig bij je in bed te laten slapen. Maar is het eigenlijk wel verstandig? En belangrijker nog, wel goed voor jou en het beestje?

Redactie Libelle.nlGetty Images

Libelle heeft voor je uitgezocht of je jouw hond of kat beter in zijn mandje of bench kunt laten, of zonder zorgen samen onder de dekens kunt kruipen.

Amerikaans onderzoek

Grootschalig onderzoek van PupMed uit Amerika komt met verrassende feiten. Onderzoekers deden voor een studie onderzoek naar de gewoontes van mensen met een huisdier. Hiervoor ondervroegen ze 150 mensen in het bezit van een hond of kat.

Met huisdier slapen

Uit het onderzoek kwam naar voren dat 41% van de participanten het geen probleem vond om met hun huisdier in één bed te slapen. Deze groep mensen gaf aan dat het hun slaapritme niet verstoorde en dat ze zelfs beter sliepen door de aanwezigheid van hun huisdier in de slaapkamer.

Onhygiënisch

Terwijl veel mensen de voorkeur gaven aan hun hond of kat 's nachts bij zich te houden, is de wetenschap er minder positief over. Wetenschappers stellen dat de vacht, poten en tong van katten en honden vol bacteriën zitten die ze door bij hun baasje in bed te slapen gemakkelijk verspreiden.

Ziektes

Deze bacteriën in de slaapkamer zouden je flink ziek kunnen maken, iets wat je wilt voorkomen wanneer je in een fris bed stapt. Over welke ziektes gesproken wordt? Onder andere de vogelgriep, Q-koorts of toxoplasmose. Die laatste is erg gevaarlijk wanneer er jonge kinderen bij jou in bed slapen. Dus hoe gezellig het ook is, je doet er toch verstandiger om aan je huisdier in een andere ruimte te laten slapen.

Bron: Bedrock

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden