null Beeld

Het kabinet gaat déze versoepelingen voor de feestdagen onderzoeken

Het zou zomaar kunnen dat we rond de feestdagen toch nog wat versoepelingen gaan krijgen. Het kabinet heeft namelijk advies gevraagd aan de experts van het OMT over een aantal specifieke versoepelingen tijdens Kerstmis en Oud en Nieuw, zo melden bronnen aan RTL Nieuws.

Erandi Godinez

Er wordt onder andere gekeken naar een grotere groepsgrootte, een beperkte opening van de restaurants (de zogeheten ‘droge horeca’) én het eerder sluiten van scholen.

Niets is definitief

Toch moeten we niet te vroeg juichen, want de bronnen benadrukken dat het gaat om ‘mogelijke versoepelingen’. Pas als het OMT een advies heeft uitgebracht, wordt gekeken welke versoepelingen er eventueel door kunnen gaan. Mocht de daling niet doorzetten of het aantal besmettingen toch weer stijgen, dan zijn er geen versoepelingen mogelijk. De experts van het Outbreak Management Team (OMT) komen vrijdag bij elkaar om een nieuw advies te geven aan het kabinet in de aanloop naar dinsdag, als premier Rutte en minister De Jonge weer een nieuwe persconferentie houden.

Versoepelingen voor feestdagen

Het kabinet wil onder andere weten of het mogelijk is om de groepsgrootte met kerst tijdelijk te verruimen. Het voorstel is om de toegestane groepsgrootte van drie personen tijdelijk naar zes personen te verruimen. Daarnaast wordt er ook gekeken of het maximum aantal personen in bijvoorbeeld theaters, bioscopen en musea verhoogd kan worden naar 100 in plaats van de huidige 30 personen. Ook wordt er gekeken of een zeer beperkte horecaopening rond de feestdagen mogelijk is. Het gaat dan wel alleen om restaurants en andere ‘droge’ horeca. Hier zullen dan wel beperkingen gelden zoals strikte coronaregels en een beperking van de alcoholverkoop.

Dit zijn de voorzorgsmaatregelen die je kan nemen tegen het coronavirus:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Getty

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden