Leger des Heils biedt warme kamers aan voor mensen met hoge energierekening 
 Beeld ANP
Leger des Heils biedt warme kamers aan voor mensen met hoge energierekeningBeeld ANP

Het Leger des Heils biedt warme kamers aan voor mensen met een hoge energierekening

Heb je een onbetaalbare energierekening en is het koud thuis? Dan kun je vanaf 1 november terecht bij het Leger des Heils. De organisatie opent honderd buurthuiskamers door heel Nederland, zodat je in de koude maanden tóch kunt besparen op je energierekening.

Ismay GijsenANP

Wat een goed initiatief!

Warme Kamers

We leven in dure tijden. De Voedselbank heeft inmiddels de norm verruimd voor het afhalen van hulppakketten, je leest verhalen over mensen met een energierekening van honderden euro’s per maand en sommigen draaiden zelfs de gaskraan dicht. Het Leger des Heils wil mensen niet in de kou laten zitten en komt daarom met ‘Warme Kamers’. Binnenkort kunnen mensen terecht bij buurthuiskamers om te studeren, een gratis kop koffie te drinken, een spelletje te spelen of een boek te lezen.

Niemand in de kou

Volgens Harm Slomp, de voorzitter van het Leger des Heils, is dit initiatief hard nodig. “Van de aangekondigde steunpakketten gaan veel mensen pas begin volgend jaar iets merken”, zegt de voorzitter tegen het ANP. “Daarom denken we dat het juist nu nodig is om onze deuren extra open te zetten. Zo hoeft niemand deze winter in de kou te zitten.”

Oproep

Het Leger des Heils heeft nog niet in iedere gemeente een buurthuiskamer en daarom roepen ze andere organisaties op om zich aan te sluiten bij deze actie en ook een Warme Kamer te openen. ‘Zo leggen we met elkaar een deken van Warme Kamers over het land’, staat er in de oproep.

Op zoek naar een warme kamer? Kijk hier of er een buurthuiskamer bij jou in de buurt is.

Met deze tip van onze spaarcoach Renée Lamboo bespaar je een hoop geld:

Bron: Leger des Heils

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden