null Beeld

Het nieuws van dinsdag 17 februari

Goedemorgen! Dit is het nieuws van dinsdag 17 februari.

Kankerpatiënten krijgen coach in spreekkamer

Stel, je krijgt slecht nieuws van je arts. Dan is het moeilijk om goed te blijven luisteren naar alle informatie die hij je geeft. Het Erasmus MC zet daarom vrijwilligers in om kankerpatiënten bij te staan in gesprekken met artsen. Deze 'co-patiënt' gaat mee naar de spreekkamer en luistert zonder overmand te raken door emoties en behartigt de belangen van de patiënt.

Spookrijder gewond na frontale botsing

Op de A58 bij Ruckphen (West-Brabant) is een spookrijder zwaargewond geraakt. De vrouw botste met haar auto frontaal op een tegenligger. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. De tegenligger raakte lichtgewond. Vijf andere auto’s raakten beschadigd.

Bultrug is terug naar zee

Goed nieuws: de bultrug die dit weekend in de Oosterschelde werd gezien, heeft zijn weg weer teruggevonden naar zee. Fietsers op de Stormvloedkering zagen maandagmiddag hoe het enorme zoogdier zich naar buiten liet glijden. Eerst zag het er nog slecht uit voor de walvis, want het was maar de vraag of hij de weg terug naar zee zou kunnen vinden.

Jongen (11) steekt 13-jarigen

Een bizar ongeval maandagmiddag in Landgraaf. Een 11-jarige jongen heeft twee jongens van 13 verwond met een steekwapen. De twee slachtoffers zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Waarom en met wat voor wapen de jongen in stak op de twee is niet bekendgemaakt.

Amsterdammers zijn liquidaties zat

"Ik lag in bed en dacht: welke idioot is nu nog bezig met vuurwerk? Ik heb er niks achter gezocht, maar de volgende ochtend hoorde ik dat vlak om de hoek een vrouw was doodgeschoten. Dan komt het natuurlijk heel dichtbij. Wat als het overdag was gebeurd, als er heel veel kinderen in het speeltuintje waren?’' Het is een van de verhalen die maandagavond te horen waren in het Amsterdamse theater De Meervaart, waar een paar honderd stadsbewoners samen kwamen om te praten over de vele liquidaties in de stad.

Studenten houden poot stijf

De studenten die al sinds vrijdag het Bungehuis in Amsterdam bezetten, moeten daar voor dinsdag 12.00 uur weg zijn. Gebeurt dat niet, dan stapt de Universiteit van Amsterdam (UvA) naar de rechter voor een kort geding. De studenten waren maandag niet bereikbaar voor een reactie op het ultimatum. Ze bezetten het gebouw omdat ze vinden dat studenten en docenten te weinig inspraak hebben op het beleid van de universiteit.

Bron: ANP, NOS

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden