null Beeld

Het nieuws van dinsdag 24 februari

Goedemorgen! Dit is het nieuws van dinsdag 24 februari.

Elselien van Dieren

Artsen lanceren gezondheidscheck

De Persoonlijke Gezondheidscheck: volgens de artsen hét antwoord op de vele, in hun ogen vaak onbetrouwbare gezondheidstests die worden aangeboden. De tot nu toe commerciële checks, zoals total bodyscans, leiden volgens de artsen vaak tot onnodige vervolgonderzoeken. Ben jij benieuwd hoe het zit met jouw gezondheid? Doe de test! De basisversie is gratis.

Blijft het politiebureau in jouw buurt open?

Minister Opstelten heeft bekend gemaakt welke tweehonderd van de vierhonderd politiebureaus open blijven. Bekijk de lijst om te zien of het bureau bij jou in de buurt zal veranderen in een zogenoemd steunpunt, waar je terecht kunt om aangifte te doen of te praten met een wijkagent. Oost-Brabant is nog niet in de lijst opgenomen.

Slachtoffer Watersnoodramp geïdentificeerd

Meer dan zestig jaar na de Watersnoodramp in 1953 is nog een slachtoffer van de ramp geïdentificeerd. De 41-jarige vrouw, die in Yerseke werd opgegraven, woonde in kruiningen. Haar destijds 14-jarige zoon is blij dat ze gevonden is. Hij kan het graf nu een naam geven.

VVD & PvdA willen samen verder

Dat bleek gisteravond uit het live televisiedebat in de Eerste Kamer. Lijstrekkers Loek Hermans (VVD) en Marleen Barth (PvdA) lieten zich niet uit elkaar drijven. Zelfs niet nu uit een peiling blijkt dat de coalitie bij de Provinciale Statenverkiezingen flink minder stemmen zal overhouden. Maar of het nu zo’n interessante avond was…

Rotterdam vrees voor wraak Roma-fans

Nadat Feyenoord-hooligans vorige week het historische centrum van Rome vernielden, houdt Rotterdam de adem in voor een mogelijke wraakactie van de Roma-supporters. Er komen donderdag zeker 2500 supporters naar de Maasstad voor de voetbalwedstrijd, waarvan een groot deel tot de harde kern van de Romeinse club behoort.

Slavink in supermarkt verre van vers

Staat er een slavinkje op het menu vanavond? Misschien kan je toch beter voor iets anders gaan. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt namelijk dat het oerhollandse stukje vlees vaak moddervet, te zout en soms zelfs bedorven is.

Handtekeningen voor Totkam

Het gezin uit Dordrecht van wie moeder Totkam het land uit moet om een inburgeringsexamen aan te vragen in Afghanistan en daarna examen te doen in Iran heeft een sprankje hoop. Buurman Henk Beks is een handtekeningenactie gestart om te voorkomen dat de jonge moeder haar gezin in Nederland moet verlaten.

Paraplu in de tas

Een wisselvallig dagje vandaag, met lokaal mogelijk een onweersbui. In de loop van de dag kan de jas misschien wel even open, want dan breekt de zon door. Het wordt 7 tot 8 graden.

Bronnen: ANP, NOS, AD. Beeld: Getty Images

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden