null Beeld

Het nieuws van dinsdag 3 februari

Goedemorgen! Dit is het nieuws van dinsdag 3 februari.

Elselien van Dieren

PGB-houder kan toch declareren

Alle houders van een persoonsgebonden budget kunnen hun declaratie over januari opsturen, heeft staatssecretaris Van Rijn afgesproken met de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dat geldt ook voor zorgverleners met een pgb die nog niets hebben gehoord van de SVB of nog geen definitief akkoord hebben gekregen voor hun papierwerk. Door nieuwe regels moesten pgb-houders eerst toestemming krijgen van de SVB voordat ze konden declareren. Bij de bank konden ze het werk niet aan, waardoor veel mensen nog niets hebben gehoord en geen geld hebben gekregen. Dit zorgde er weer voor dat zorgverleners hun personeel niet konden uitbetalen.

Dierenpolitie in de problemen

De Dierenpolitie verkeert in financieel zwaar weer en dreigt ten onder te gaan aan bezuinigingen en reorganisaties. Dierenagenten worden steeds meer ingezet voor ander politiewerk en bovendien is de komst van nieuwe 'animal cops' minimaal. Dit blijkt dinsdag uit onderzoek van De Persdienst, de landelijke redactie van regionale dagbladen. Eigenlijk zouden er vijfhonderd dierenagenten komen, maar er zijn er momenteel 160 aan het werk. Echter heeft de helft daarvan slechts af en toe tijd om af te gaan op meldingen van mishandelde en verwaarloosde dieren.

Weer gewoon met de trein vandaag

Na de grote sein- en wisselstoring in Utrecht van maandag zijn er vandaag nog geen grote problemen op het spoor. Het treinverkeer in en rond Utrecht was maandag vrijwel de hele dag ontregeld. Gestrande reizigers reageerden boos op de gebrekkige informatievoorziening. Hoewel de storing om 08.30 uur begon en rond 10.30 uur was verholpen, lukte het echter pas na de avondspits om de treinen weer volgens dienstregeling te laten rijden.

Man overleden na burenruzie

Een 52-jarige man uit Assen is maandagavond overleden na een uit de hand gelopen burenruzie. Zijn buurman, buurvrouw en buurjongen zijn opgepakt. De man raakte na de ruzie onwel en overleed maandagavond. Het is nog niet duidelijk wat er allemaal precies is voorgevallen. De burenruzie was aan de Egelslag in Assen.

Wie wordt Artiest van het Jaar?

Vandaag worden de 100% NL Awards uitgereikt in Club Ziggo in Amsterdam. Marco Borsato, Nick & Simon en The Common Linnets zijn finalisten in de categorie Artiest van het Jaar.

Bron: ANP, NOS

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden