null Beeld

Het nieuws van woensdag 4 februari

Goedemorgen! Dit is het nieuws van woensdag 4 februari. 

Meike Bergwerff

Meer darmkanker ontdekt dankzij bevolkingsonderzoek

Het aantal mensen dat de diagnose darmkanker kreeg is afgelopen jaar flink gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat komt doordat in 2014 is begonnen met het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Vorig jaar kregen 15.000 mensen in Nederland die diagnose, 8.400 mannen en 6.600 vrouwen. Dat zijn er 1.600, ofwel 12 procent, meer dan in 2013. De stijging van het aantal darmkankergevallen is vrijwel alleen te zien in de leeftijdsgroepen die afgelopen jaar een uitnodiging hebben gehad voor het bevolkingsonderzoek.

Nick & Simon winnen 100% NL Award

Duo Nick & Simon zijn wederom tot Beste Artiest bekroond op de de 100% NL Awards. De award voor album van het jaar ging naar The Common Linnets van Ilse DeLange. Nielson scoorde volgens de zender de hit van het jaar met het nummer Sexy als ik dans. The Voice of Holland-finalist Sjors van der Panne werd verkozen tot Doorbraak van het Jaar.

Man doodgeschoten in Rotterdam

Vannacht is een man is overleden na een schietpartij in Rotterdam-Lombardijen. Buurtbewoners waarschuwden de politie toen ze schoten hoorden. Het slachtoffer werd vervolgens zwaargewond aangetroffen. De man werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen. De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer.

Wifi in Nederlandse hotels werkt goed

Even op Facebook tijdens een weekendje weg. In Nederlandse hotels kan dat vaak wel, het internet werkt hier in vergelijking met andere Europese hotels goed. Europa presteert wat betreft de kwaliteit van hotel-wifi bovendien beter dan de Verenigde Staten (VS). De website Hotelwifitest.com testte de wifi-verbindingen. In Europese hotels werkte de wifi in 46 procent van de tijd goed, in Nederland was dit zelfs in 51,8 procent van de gevallen. In de VS ligt dit percentage op 35 procent.

Acteur Barry Atsma blijft populair bij vrouwen

Als lezeressen van Viva nog één keer met een andere man het bed in mochten duiken, dan zouden ze voor Barry Atsma kiezen. De acteur kreeg gisteravond de 'Gouden Bucket' die het blad in het leven had geroepen. De acteur was vereerd en verrast maar zei "niet aan alle verzoekjes te kunnen voldoen. Bij deze moet ik heel veel mensen teleurstellen." Als Atsma zelf moest kiezen, zou hij gaan voor de Amerikaanse actrice Reese Witherspoon, "al weet ik niet of dat gaat lukken". Op nummer twee stond Johnny de Mol, acteur Manuel Broekman stond ook op het podium.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden