null Beeld

Het ontdooien van vis en vlees in een handomdraai

Voordat je ’s ochtends naar het werk gaat denk je nog: niet vergeten de zalm uit de vriezer te halen voor vanavond. Ondertussen maak je ontbijt, kam je je haar, geef je de kat te eten en ren je de deur uit om pas bij thuiskomst te realiseren dat dat stukje zalm nog steeds in de vriezer ligt. 

Susan Dalstra

Dan maar geen zalm? O jawel! Met deze tip kun je dat visje – of vlees, wat je wil – in een handomdraai ontdooien. Het enige wat je nodig hebt is een afsluitbaar plastic zakje, een teiltje en water.

  1. Haal de vis uit de verpakking en plaats het in een hersluitbaar plastic zakje. Druk alle lucht eruit, rits het zakje dicht en plaats het in een schaal waar het hele zakje in past.
  2. Zet de schaal in de gootsteen onder koud lopend water. Het is belangrijk dat het water koud is om bacteriegroei te voorkomen. Zodra de vis drijft duw je het naar beneden door er iets zwaars op te zetten zodat de vis omringd wordt door water. Een pot pindakaas werkt hier prima.
  3. Vervang het water iedere 10 minuten totdat de vis is ontdooid, of laat het water heel langzaam doorstromen. Afhankelijk van de grootte van je vis duurt dit zo'n 20 minuten tot een uurtje.
  4. Haal de vis uit het water en het zakje en bak meteen.

Eet smakelijk!

LEES OOK: PLASTIC BAKJES IN DE MAGNETRON? SLECHT IDEE!

Bron: Food52. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden