null Beeld

‘Het perfecte plaatje’ start vanavond: kandidaten lichten tipje van de sluier op

Dinsdagavond start het nieuwe seizoen van Het perfecte plaatje. Kandidaten Bibi Breijman en Bert van Leeuwen lichten een tipje van de sluier op.

Aan alweer het 5e seizoen van het populaire programma doen Raymond van Barneveld, Bibi Breijman, Janny van der Heijden, Stefano Keizers, Victoria Koblenko, Soy Kroon, Bert van Leeuwen, Patricia Paay, Art Rooijakkers en Miljuschka Witzenhausen mee. De presentatie wordt weer verzorgd door Tijl Beckand.

Oud vs. jong

Of de jongere kandidaten niet een groot voordeel hebben in het programma wegens hun technische kennis? Bert van Leeuwen vindt van niet: "Ik had van tevoren ingeschat dat de jongere kandidaten als Bibi en Soy Kroon het wel goed zouden doen, maar er werd me al snel duidelijk dat de ‘oudjes’ - waar ik zelf ook toebehoor - ook goed presteerden", vertelt hij aan het ANP.

Ervaring

De 29-jarige Bibi Breijman beaamt dit: "De ouderen uit de groep, zoals Patricia Paay en Janny van der Heijden, waren echt heel goed. Ook door hun ervaring met het maken van televisie wisten ze heel goed wat ze deden. Ze bleven ook heel rustig en hadden alles onder controle."

Interesse in fotografie

Bibi vertelt dat de interesse voor fotografie bij haar al van jongs af aan aanwezig was: "Mijn opa was veel met fotografie bezig en had een vitrinekast met allemaal retro camera’s. Mijn moeder heeft dat weer van hem overgenomen en is heel goed in het maken van een mooie compositie. Die interesse heb ik ook meegekregen."

Uitdaging

Bert deed al een tijdje niks meer met fotografie, maar vond het een leuke uitdaging om er weer mee aan de slag te gaan.

"Ik fotografeerde vroeger de kinderen en het gezin met het fototoestel, maar door de komst van telefoons met camera belandde het toestel in de kast. Ik vond het erg leuk om die ‘skills’ weer op te pakken. Ik ga daar absoluut mee door. Ik heb zoveel technieken geleerd, daar kan ik nog genoeg mee oefenen."

Bert van Leeuwen: “Ik had een heel romantische verrassing voor mijn vrouw”

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Welingelichtekringen. Beeld: RTL, Jan Willem van Hofwegen

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden