null Beeld

Het weekend van… Huub Stapel

Liefde en relaties. Die thema's houden acteur en theatermaker Huub Stapel (60) nog altijd bezig: na het succes van de voorstelling 'Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus' is er nu de opvolger: 'MV²'. Hij zit midden in zijn tournee, waardoor hij op vrijdag- en zaterdagavond op de planken staat. Wat heeft Huub verder voor plannen dit weekend?

Helene van Santen

Wat ga je dit weekend doen?

"Vrijdag en zaterdag werk ik, maar zondag ben ik vrij. Dan blijf ik lekker thuis. Op zo'n vrije dag spit ik graag de krant uit, om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt in de wereld. Ik vind het nooit erg om in het weekend te werken. Dat is al 32 jaar zo, dus ik ben het gewend. Ik ben nog nooit een dag met tegenzin naar mijn werk gegaan."

Wat doe je het liefst als je vrij bent?

"Ik ga graag uit eten met mijn geliefde, vrienden of familie. Of een weekend weg. Ik kom graag in Antwerpen, Brussel, Gent, München of Berlijn. Vooral die laatste stad lijkt erg op Amsterdam qua mentaliteit. Ik ken Berlijn goed, want ik heb er vaak gedraaid voor film en televisie. Erg leuke stad."

Je hebt opnieuw een voorstelling over liefde en relaties gemaakt. Ben je de nieuwe liefdesdokter?

"Zo zie ik mezelf helemaal niet. Dan zouden de mensen wel zeggen: zijn eigen huwelijk is stukgelopen, dus wie is hij om te beweren dat hij weet hoe het moet? Dat doe ik dus ook niet. De voorstelling gaat vooral over de verschillen tussen mannen en vrouwen, en daarover raak je nooit uitgepraat. Ik ben er trots op dat het is gelukt een tweede voorstelling te maken. Mijn twee zoons vinden deze beter dan de eerste. Ik hoop vooral dat de onderwerpen die ik bespreek herkenbaar zijn voor mensen. Dat ze elkaar aanstoten, zo van: zie je wel! Een voorbeeld: als mannen spullen op de trap zien liggen, denken ze: dat is niet van mij, dus ik neem 't niet mee naar boven. Dat merk ik nu ook aan één van mijn zoons. Ik leg weleens iets voor hem klaar op de trap; hij stapt er gewoon overheen."

Wat is het grootste verschil tussen mannen en vrouwen?

"Vrouwen kunnen over alles praten. Niet voor niets gebruiken vrouwen gemiddeld zevenduizend woorden per dag en mannen maar tweeduizend. En mannen hebben meer moeite met praten over hun emoties. Dat kunnen mannen nog van vrouwen leren: naar binnen kijken."

En wat kunnen vrouwen nog van mannen leren?

"Om directer te zijn. Vrouwen gebruiken meer woorden dan mannen, dus ze hebben langer de tijd nodig om to the point te komen."

De voorstelling 'MV²' is nog t/m juni te zien in verschillende theaters in het hele land.

Beeld: Govert de Roos

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden