Getty Images Beeld Getty Images
Getty ImagesBeeld Getty Images

Hiep, hiep hoera: déze drie royals vieren vandaag hun verjaardag

Vandaag is het een bijzondere feestelijke dag. Niemand minder dan prins Harry, prins Daniel én koningin Letizia zijn vandaag jarig. Klinkt als grote toeval, maar misschien is het dat wel niet...

Feestelijke dag

In totaal worden er vandaag maar liefst 134 kaarsjes uitgeblazen door de royals: prins Harry wordt 37, prins Daniel 48 en koningin Letizia 49. Hoewel het niet bekend is hoe ze vandaag hun verjaardag gaan vieren, gokken wij zo dat ze zich lekker in de watten laten leggen door hun gezin.

Kerstkindjes

Helemaal toeval zijn de drie verjaardagen niet: er zijn deze week namelijk bovengemiddeld veel mensen jarig. Het gaat hierbij om ‘kerstkindjes’, dus mensen die rond de kerstdagen zijn verwekt. Wist je dat 9 september wereldwijd de meest voorkomende geboortedatum is? Mensen die op deze dag zijn geboren zijn vaak verwekt op 17 december. Op de tweede plek komt 19 september, waarbij de meeste jarigen op 27 december zijn verwekt. Letizia, Harry en Daniel zitten hier dus precies tussenin!

Felicitatie

Hoewel de Britse koninklijke familie ervoor koos om alleen in hun Instagram stories stil te staan bij de verjaardag van prins Harry, koos het Zweedse koningshuis ervoor om Daniel in het zonnetje te zetten. Het Spaanse koningshuis heeft geen officieel Instagram-account.

Nieuwsgierig naar hoe prins Daniel er in zijn jongere jaren uitzag? Wij laten het je hier zien:

Bron: Nouveau

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden