Burning candles on black background, shot with shallow depth of field Beeld Getty Images
Burning candles on black background, shot with shallow depth of fieldBeeld Getty Images

Laatste groet

Hier kan publiek woensdag afscheid komen nemen van Peter R. de Vries

RedactieGetty Images

Iedereen die afscheid wil nemen van Peter R. de Vries, kan dat komende woensdag doen in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

“Het is de hartstochtelijke wens van de familie en de partner van Peter R. de Vries dat iedereen voor wie Peter iets heeft betekend, de gelegenheid te geven een laatste groet te brengen”, meldt RTL Boulevard.

Uitvaart Peter R. de Vries

Het afscheid wordt verdeeld over twee dagen. De uitvaart van Peter R. de Vries vindt donderdag in besloten kring plaats. De dag ervoor opent het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam van 11.00 uur tot 20.00 uur de deuren voor het publiek, voor iedereen die fysiek afscheid van hem wil nemen. Hier ligt hij op dat moment ook opgebaard, zo blijkt uit het bericht.

Geen bloemen, maar De Gouden Tip

De familie verzoekt vriendelijk om in plaats van bloemen mee te nemen, een donatie te doen aan Stichting De Gouden Tip. Wil je toch iets neerleggen, bijvoorbeeld een brief of kaars, dan mag het niet groter zijn dan een A4 (21 bij 29 centimeter).

Belangrijke regels

Op de site van RTL Boulevard staat nog een aantal belangrijke mededelingen over het afscheid. Zo hoef je je niet van tevoren aan te melden en heb je ook geen test- of vaccinatiebewijs nodig om het theater binnen te komen, maar moet er wel anderhalve meter afstand gehouden worden. Ook wordt verzocht om het afscheid bij de baar zo kort mogelijk te houden, zodat zo veel mogelijk mensen de kans krijgen een laatste eer te bewijzen.

‘Geen selfies’

Foto- en videocamera’s zijn niet toegestaan, telefoons wel. Maar: “De familie vraagt nadrukkelijk om geen selfies te maken uit respect voor Peter, de familie en dierbaren.” Bereid je ook voor op eventuele lange wachtrijen waarin je niet kunt zitten. En wordt het te druk, dan grijpt de gemeente Amsterdam in. Lees hier waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden