A young woman walking and enjoying at the Rembrandt Park during snowfall in Amsterdam,Netherlands. Beeld Getty Images
A young woman walking and enjoying at the Rembrandt Park during snowfall in Amsterdam,Netherlands.Beeld Getty Images

Winder wonderland

Hier kan vannacht maar liefst 3 centimeter sneeuw vallen

Zit jij al helemaal in de kerstsferen met een opgetuigde kerstboom? De kerst spirit wordt maandagnacht op verschillende plekken nog eens extra aangezet: er komt namelijk sneeuw! En híer valt een pak van maar liefst 3 centimeter.

Eva BredaGetty Images

Voor de meeste mensen is kou pas leuk als er een beetje sneeuw bij komt kijken. Goed nieuws: het is zover. Maandagavond en -nacht zal het gestaag gaan sneeuwen. Dit zal beginnen met een licht regenbuitje in het westen van het land, die naarmate de nacht vordert, verandert in een sneeuwbui die oostwaarts trekt.

Oosten van het land

Aan de kust kun je dus helaas geen pak sneeuw verwachten. De mensen in het oosten hebben meer geluk. Mensen in Limburg, het oosten van Noord-brabant en Gelderland, Overrijssel, Drenthe en Groningen is dan ook aan te raden de straten in de gaten te houden voor een mooi wit pak.

3 centimeter sneeuw

De Veluwe, regio Nijmegen en Limburg hebben de grootste kans om bedekt te worden onder een dik sneeuwdek. Hier zal maar liefst 3 centimeter sneeuw vallen én de kans is het grootst dat het blijft liggen.

Gladheid

Zet je wekker dus maar op tijd om nog te kunnen genieten van een knisperend en onbewandeld pak sneeuw als je in deze gebieden woont. Maar let ook goed op: de weg kan glad zijn na de sneeuwval. Moet je op pad dinsdag? Vertrek dan maar op tijd.

Vastgevroren autoslot? Zo ontdooi je hem het beste.

Bron: Weeronline.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden