null Beeld

Hier moet je opletten bij het dragen van een mondkapje

Mondkapjes zorgen voor extra bescherming tegen het coronavirus, maar tegenwoordig raken steeds meer mensen door het gebruik van mondmaskers hun gehoorapparaat kwijt. 

Online redactie Libelle

Doordat het gehoorapparaat achter het elastieke blijft hangen, valt het onopgemerkt op de grond. Niet alleen gehoorapparaten ook verliezen mensen geregeld een oorbel.

Gehoorapparaat kwijt

De hoortoestellen worden tegenwoordig steeds kleiner, maar daardoor raak je ze wel makkelijker kwijt. Volgens audicien Roland Zweers gaat het dan ook om een groot probleem. "Ik had afgelopen week alweer drie meldingen en ik denk dat het landelijk om honderden hoortoestellen moet gaan", vertelt hij aan Omroep Brabant. Dit kan veel geld kosten, want de prijzen van een hoortoestel kunnen oplopen tot een paar duizend euro.

Terugbrengen

Vooral bij de karretjes bij de supermarkt gaat het verkeerd. Mensen doen daar hun mondkapje af als ze weggaan, maar hebben niet in de gaten dat ze hun gehoorapparaat of oorbellen verliezen. "Het is dan maar hopen dat ze het daarna terugvinden en dat het hoortoestel dan nog heel is." De oplossing? Zorg ervoor dat de elastiekjes niet achter je oren zitten, bijvoorbeeld met een paperclip.

Mocht je er een vinden, dan is het belangrijk dat je hem naar een winkel voor hoortoestellen brengt. Zij kunnen via het serienummer bij de fabrikant achterhalen van wie het hoortoestel is, zodat 'ie weer bij de eigenaar komt.

Dit herbruikbare mondkapje maak je zelf binnen 10 minuten:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Omroep Brabant. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden