null Beeld

PREMIUM

Hier vind je jouw numeroscoop voor week 3

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan iedere week hier je numerologische weekvoorspelling. 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om jouw persoonlijke getal voor 2020 te vinden, telt je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12.

Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van deze week.

Jouw persoonlijke numeroscoop

14 tot en met 21 januari 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het jaarthema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid na.

Deze week staat in het teken van spontaniteit. Misschien word je onverwacht voor iets uitgenodigd en dat geeft veel energie. Sociaal is het sowieso een drukke week. Gezellig, maar het maakt ook dat je je moeilijk op een taak kunt concentreren en georganiseerd kunt blijven werken. Op je werk kunnen projecten daarom uitgesteld of vertraagd worden. Dat heeft zo z’n voordelen, want het geeft je tijd om na te denken over een andere of betere aanpak. Is je partner of naaste collega ziek, dan komt het extra werk nu op jouw bordje. Het rumoer in je hoofd kan dan maken dat je teveel focust op details en de grote lijnen uit het oog verliest. Bedenk dan dat kleine stapjes genoeg zijn om evengoed vooruit te komen. In jouw gedachten kan ook die ontmoeting met een nieuw persoon in uw leven rondzingen. Wat dit gaat brengen? Het kan nog alle kanten op gaan, geniet in ieder geval van de voorpret!

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Het is een week waarin je wordt uitgedaagd om jezelf meer te laten zien. Experimenteer ermee en vertel mensen die je vertrouwt iets over jezelf dat zij niet weten. Je vindt het nu gemakkelijker om jezelf te uiten, of om iemand voor je te winnen. Laat je hart spreken en gebruik je goede gevoel voor humor. Heb je de neiging om het iedereen naar de zin te willen maken? Besef dan dat niemand onmisbaar is en focus meer op je eigen behoeftes. Hobby’s die je terugbrengen naar je jeugd triggeren nu fijne gevoelens. Ben je kunstzinnig, dan kun je super geïnspireerd raken door een songtekst of iets dat iemand zegt. In de werksfeer is het nu een prima tijd om presentaties voor te bereiden of om je klanten iets te laten weten. Wil j e grote veranderingen plannen, denk er dan vaak aan, visualiseer en luister naar het gevoel van opwinding dat het in je teweegbrengt. Je kunt je er nu door laten leiden.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creatieve sappen vloeien, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

De week gaat over praktische zaken en zelfdiscipline. Je bent van alles aan het plannen, wil je leven vereenvoudigen en krijgt veel gedaan. Vaak zelfs dingen waar je al veel langer tegenaan hikte, zoals die kast of kamer opruimen. Je hebt nu weinig moeite om dingen weg te doen. Zorg op de computer of tablet voor back-ups. Misschien raken dingen zoek. En wees niet verbaasd als zich veel nieuwe klusjes en verplichtingen aandienen. Er is veel werk aan de winkel. Je huisdier(en) hebben wat extra aandacht nodig, nu even die check-up bij de dierenarts? Het is geen week van stilzitten en je naasten morren misschien ook om aandacht. Richt je op de zaken die op lange termijn vruchten afwerpen en laat de rest rusten. Je hebt genoeg om handen. Zijn er mensen wiens gedrag irriteert? De les is om je zegje te doen op een geduldige en vriendelijke manier.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

In deze week komen veel issues bovendrijven waaraan je eigenlijk liever niet denkt – zoals verzekeringen, gezondheid, zorgen voor je oude dag of zelfs het maken van een testament. Je kunt ze niet allemaal tackelen deze week, maar waarschijnlijk kies je de meest belangrijke voor jouzelf, ook al moet je er flink voor uit je comfortzone. Het loslaten van controle speelt deze week ook. Houd je geliefden ongemerkt in de houtgreep? Wil je iets waaraan je steeds weer je neus stoot? Parkeer je neiging om uit angst te willen betuttelen of ‘zorgen’. En kijk eens wat de daaropvolgende ontspanning met jou en je omgeving doet. Tien tegen een dat alles soepeler verloopt en dat je vaker glimlacht om je eigen innerlijke criticus. Richt je op je sterke punten, niet op zwakheden. Het is een goede week om fysiek actief te zijn, of dat nu zwetend in de sportschool is of wandelend in de natuur.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Het is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos veranderingen aanbrengen in je leven.

De week begint goed, want je pakt eindelijk iets op dat al langer op je wachtte. Je voelt je nu verantwoordelijk voor de goede afloop, al ligt perfectionisme op de loer. Blijf niet aan iets sleutelen, maar wees tevreden met een ‘voldoende’. In je huis wil je ook dingen veranderen. Nieuwe meubels lonken, maar zelfs als je de bank anders neerzet, geeft dat al een fris gevoel. Luister nu niet teveel naar advies van anderen, ga geen strijd aan. Ook op het werk kun je nu meters maken. De sleutel tot succes is overleg: je leidinggevende wil zelf de richting bepalen, dus ga er zoveel mogelijk in mee. Het is geen week om tegen de stroom in te roeien. Misschien heb je te maken met iemand die jouw zorg nodig heeft, of spelen gezondheidsissues op. Ook financiën geven wellicht zorgen. Weten wat je waaraan uitgeeft – en waar je kunt bezuinigen – geeft rust.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou! Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Deze week concentreer je je op je taken en sociale bijeenkomsten zeg je liever af. Veel gepraat past niet bij jouw rustige humeur. Ook het nieuws brengt misschien teveel onrust, zet de televisie vaker uit. Je wilt rustig thuis zijn, ook al bent je je sterk bewust van je verantwoordelijkheden en krijgt die ook voor elkaar. Gedachten aan iemand uit het verleden komen nu ook duidelijk binnen, en misschien zoekt je diegene wel op (op internet) om te zien hoe het degene vergaat. Ook een bezoek aan het graf van een dierbare overledene is een wens die omhoog kan komen. Voel je je daar verdrietig of moedeloos bij, laat dit gevoel je dan helemaal overspoelen. De tranen mogen vloeien, dat geeft nu veel opluchting. Doe geen beloftes die je eigenlijk niet wilt nakomen deze week. Het draait nu om introspectie en met jezelf in het reine zijn – of komen.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Op zakelijk vlak heb je deze week behoefte aan advies, misschien speelt er een financieel probleem of een juridische zaak die je aandacht vraagt. Het dient als een wake-up call! Heb je misschien te weinig rekening gehouden met anderen? Of heb je juist het gevoel dat anderen jouw wensen niet willen horen? Spreek je uit, zeg het vanuit je hart. Werk of financiële zaken kunnen deze week een wig drijven tussen jou en iemand van wie je houdt. Tegen het eind van de week zie je dingen anders. Houd ondertussen een realistische dagindeling aan en ga voor de middenweg. Je expertise wordt veel gevraagd deze week, en je bent geneigd om thuis door te werken. Een logische, actieve aanpak brengt je veel applaus, net als een zelfverzekerde houding. Ben je aan het solliciteren, dan krijg je deze week uitslag.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Een van je naasten heeft deze week een duidelijke mening van je nodig. Wees streng doch rechtvaardig. Je gevoelens nemen af en toe de overhand: je staat of helemaal ‘aan’, of helemaal ‘uit’. Misschien herstel je net van een griepje en maakt je je zorgen over je energieniveau. Of loop je juist over van zelfvertrouwen en neemt overal de leiding. Het is een week waarin alles je diep raakt. Het is daarom een goede week om eens uit te zoeken welk verhaal je jezelf de afgelopen jaren hebt verteld. En of dat nog steeds geldt, of aanpassing behoeft. Heb je de rode draad in je leven gevolgd, of wijk je teveel af? Deze week kan verrassende inzichten opleveren en zelfs veel geluk. Denk aan een promotie, of een groot cadeau. Vermijd de neiging om te overdrijven en zeg ook eens ‘sorry’. Al is het maar voor een goede sfeer.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Deze geweldige week openen zich veel deuren voor je. Zaken waarover je je in de afgelopen weken of maanden druk maakte, lijken weg te spoelen met het badwater. Ook ben je klaar met sommige mensen, je hebt gewoon geen zin meer in contact. Dat kan maken dat je breekt met iemand die je in het verleden lief was, en dat komt misschien hard aan bij de ander. Je hebt nu eenmaal de sterke drang om schoon schip te maken – en die energie blijft het hele jaar bij je. Je maakt een begin met radicale veranderingen in je levensstijl en/of manier van denken. Daardoor kun je nu ook interessante mensen tegenkomen met wie je iets nieuws opstart. Doe langzaam aan en zorg eerst dat je losse eindjes vastknoopt. Plotseling verliefd worden is nu ook mogelijk. Neem ook hier – tenzij je elkaar al langer kent – geen overhaaste beslissingen. De focus ligt nu op afronding, en de start van de ontwikkeling van een nieuwe kant in jezelf.

Voorspelling door: Viola Robbemondt. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden