null Beeld

Hier woont de ‘terror-oehoe’ tegenwoordig

Je kunt het je vast nog wel herinneren van vorig jaar: zo'n beetje iedere nieuwszender bracht het verhaal van de terror-oehoe, die mensen de stuipen op het lijf joeg en zelfs aanviel, in Kwadijk, Noord-Holland.

Marije Kersten

De uil werd destijds lange tijd met rust gelaten maar na de zoveelste aanval (lokale bewoners durfden hun hond bijna niet meer uit te laten en liepen rond met grote paraplu's ter bescherming) besloot de gemeente Purmerend dat het genoeg was: de oehoe mocht niet langer meer terroriseren.

Artis

Wat niet veel mensen weten, is dat de oehoe inmiddels een nieuwe plek om te wonen heeft gekregen en niet zomaar ergens: de eer is gegaan naar Artis, in Amsterdam. In de dierentuin komen steeds meer bezoekers speciaal naar de beroemde vogel kijken, al komen ze dan vaak bedrogen uit want in tegenstelling tot in Kwadijk laat de oehoe zich hier nauwelijks zien.

Goed gedrag

Sterker nog: de oehoe voelt nu geen enkele aanleiding meer om zich wild te gedragen, volgens zijn verzorgers gedraagt het dier zich nu 'voor 100% als een oehoe': hij is schuw en doet helemaal niets. "Hij is getransformeerd van misschien wel de meest opvallende oehoe ooit, naar de minst opvallende oehoe in Artis", aldus verzorger Job van Tol. Voor zijn 'fans', die een toegangskaartje kopen, wellicht een teleurstelling maar voor de ex-terror-oehoe wel zo prettig.

LEES OOK:

Bron: RTV Noord-Holland. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden