null Beeld

Hierom maken ‘Ik vertrek’-deelnemers Carlos en Colinda kijkers aan het lachen

Dinsdagavond ging het nieuwe seizoen van Ik vertrek van start. In deze gloednieuwe aflevering zagen kijkers hoe huisschilder Carlos (48) en taxichauffeur Colinda (52) naar Spanje emigreerden om daar een B&B te starten.

Tara Stokdijk

Een probleempje: de Brabanders spreken voor vertrek geen Spaans en amper een woord Engels. O, en daarnaast hebben ze ook nog geen horeca-ervaring. Dat belooft wat!

Carlos en Colinda vertrekken

Carlos en Colinda zijn het leven in Nederland goed zat. Ze vinden het er veel te druk en ze worden gek van alle regeltjes. Tijd om hun grote droom na te jagen: het starten van een B&B in de Spaanse badplaats Bellreguard. Ze hebben de laatste tijd veel ellende meegemaakt, vooral rondom de gezondheid van Carlos, dus ze hopen op een nieuwe start in Spanje.

Weinig tijd en geld

Zoals dat vaak gaat in Ik vertrek is de voorbereiding van het stel ronduit zorgwekkend. Ze kopen een vervallen herenhuis voor €65.000,- waarna er maar €35.000,- overblijft voor de verbouwing. Dat terwijl echt alles aan het herenhuis, dat niet bepaald idyllisch te noemen is, moet gebeuren. Ook hebben Carlos en Colinda zich het doel gesteld om na vier maanden verbouwen, open te gaan. Ze komen er al snel achter dat dit niet heel realistisch is.

Tegenslagen

Bij aankomst gaat er al gelijk iets mis: de overdracht kan niet doorgaan door een fout in het kadaster. Daarna krijgen ze nóg een tegenslag te verwerken, wanneer blijkt dat Carlos niet zijn eigen vakmannen mag invliegen om de verbouwing te doen. Wanneer ze toch Spaanse bouwlui aan het werk hebben gezet, staat al snel de politie op de stoep, omdat ze helemaal geen toestemming hebben van de gemeente voor de verbouwing. Gelukkig zijn Carlos en Colinda ontzettend optimistisch en houden ze na elke tegenslag de moed erin.

Reacties

Kijkers van Ik vertrek hebben gesmuld van de eerste aflevering van het seizoen. Ze moesten vooral erg lachen om ontbrekende talenknobbel van Carlos en Colinda. Zo spraken ze amper Spaans, maar hun Engels kwam er ook niet altijd even goed uit. Wanneer ze hun eerste gasten ontvangen, blijkt Colinda al helemaal een behoorlijke taalblunder te hebben gemaakt. Ze zag een pakje gist aan voor boter en gaf deze aan de gasten bij het ontbijt. Twitteraars liggen in een deuk om dit ongelukje.

‘Daph’ en ‘Jur’ emigreren naar Italië (en nemen jou mee)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter, AVROTROS. Beeld: AVROTROS

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden