null Beeld

Hierover waren de kijkers van ‘Vier handen op één buik’ heel verbaasd

Van placentakunst tot stembevrijdingstherapie: de kijkers van Vier handen op één buik vielen dinsdagavond van de ene verbazing in de andere. Zij zagen hoe de 19-jarige Cicillia en haar verloofde Samuel zich op bijzondere wijze voorbereidden op de komst van hun eerste kindje. 

Tara Stokdijk

Ze werden hierbij ondersteund door bekende moeder Trijntje Oosterhuis.

Cicillia en Samuel

Dit keer geen tienermoeder die ongepland zwanger raakte. En we hebben hier ook niet te maken met een stel dat ongeïnteresseerd is, rookt, de zaakjes niet op orde heeft, leeft van een uitkering en een knipperlicht relatie heeft. Cicillia en Samuel hebben de komst van hun eerste kindje zorgvuldig gepland. Dat alles omdat Cicillia endometriose heeft en haar is verteld dat kinderen krijgen moeilijk is. Maar hoe eerder ze het proberen, hoe groter de kans is dat het slaagt. Na een eerdere miskraam, werd ze opnieuw zwanger van een dochtertje.

Tot in de puntjes gepland

Wanneer Trijntje Cicillia ontmoet, komt ze er al snel achter dat de tienermoeder alles tot in de puntjes heeft uitgedacht. Zo laat ze haar scrapbook aan Trijntje zien, waarin ze ontzettend veel informatie over bevallingen en baby's heeft opgeschreven, voorzien van zelfgemaakte illustraties. Ook laat Cicillia weten dat ze wilde plannen heeft met de placenta en dat ze met het hele gezin vegan wil gaan leven.

Stembevrijdingstherapie

Trijntje plant dan ook passende uitjes voor Cicillia: zo gaan ze praten met een expert op het gebied van vegan leven, bezoeken ze een vrouw die placentakunst maakt en gaan ze naar stembevrijdingstherapie. Cicillia vindt het allemaal ontzettend leerzaam, maar de kijkers van het programma vallen van de ene verbazing in de andere. Stembevrijdingswattes?

Placentakunst

Nog even over die placenta: Cicillia had mooie plannen voor placentakunst van haar eigen placenta, die ze vervolgens op haar arm wilde laten tatoeëren. Een probleem: de artsen in het ziekenhuis waar ze van haar dochtertje beviel, hebben haar placenta zonder haar weten weggegooid. Dat kunstwerk is er dus nooit gekomen. Gelukkig is Cicillia snel over het voorval heen, want als ze haar dochtertje eenmaal in haar armen heeft, zit ze op een roze wolk en kan ze nergens anders meer aan denken.

Reacties

Op Twitter laten de kijkers weten wat ze van de aflevering van Vier handen op één buik vonden. Zo uiten ze hun verbazing over alle bijzondere voorkeuren van het stel en laten ze massaal weten dat ze het geknutsel met de placenta niet zo'n smakelijk beeld vonden.

Sisa showt: zó zorg je voor jezelf als je zwanger bent

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: BNNVARA, Twitter. Beeld: BNNVARA

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden