Hilarisch: onderzoek wijst uit dat ongeboren baby’s walgen van boerenkool Beeld Getty Images
Hilarisch: onderzoek wijst uit dat ongeboren baby’s walgen van boerenkoolBeeld Getty Images

Dat lust ik niet

Hilarisch! Onderzoek wijst uit dat ongeboren baby’s (in de buik!) walgen van boerenkool

Als je zwanger bent, is het hartstikke belangrijk om gezond te eten. Boerenkool zit tjokvol vitamines, dus je zou denken dat je ongeboren baby blij is als je dit krachtvoer tot je neemt. Nou, nee...

Tara StokdijkGetty Images

Uit nieuw onderzoek blijkt dat niks minder waar is. Ongeboren baby’s vinden de smaak van boerenkool niet alleen vies, ze gaan er in je baarmoeder zelfs vieze gezichten van trekken.

Onderzoek

Het onderzoek werd gedaan aan de Durham University in Engeland en gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Psychological Science. Wanneer een vrouw langer dan 14 weken zwanger is, kan haar ongeboren baby proeven wat ze eet, weten de onderzoekers. Aroma’s van de voeding zijn dan aanwezig in het vruchtwater. En geur kan na 24 weken zwangerschap door ongeboren baby's worden waargenomen.

Gezichtsuitdrukkingen

Dat was allemaal al bekend. Wat de onderzoekers nog níét wisten, is hoe ongeboren baby’s zich eigenlijk voelen bij verschillende smaken. Welke reactie brengt het teweeg bij foetussen? En laten ze hierbij ook een gezichtsuitdrukking zien? Dat laatste bleek wel degelijk waar en leverde grappige conclusies op.

Baby’s aan de boerenkool

Ze namen de proef op de som: ze schakelde honderd vrouwen in die op dat moment tussen de 32 en 36 weken zwanger waren. Ze werden opgedeeld in twee groepen: de ene groep kreeg capsules met poeder met boerenkoolsmaak, de andere met wortelsmaak. Twintig minuten later werd er een echo gemaakt. Wat bleek? Wortel viel in de smaak. Als de moeder in de wortelgroep viel, werd er bij de ongeboren baby twee keer vaker een glimlach op het gezicht waargenomen.

Vervolg

Boerenkool viel daarentegen helemaal niet in de smaak. De ongeboren baby’s die daarvan mochten proeven, trokken twee keer vaker een vies gezicht. Momenteel werken de onderzoekers nog aan een vervolg: ze zijn benieuwd hoe de baby’s op het eten reageren als ze geboren zijn. De onderzoekers vermoeden namelijk dat de baby’s milder op boerenkool reageren als ze er voor hun geboorte al aan blootgesteld zijn.

Alle gezondheidsvoordelen van boerenkool op een rij:

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: RTL Nieuws

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden