Koffiestrijd in 'Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?' Beeld Screenshot SBS6
Koffiestrijd in 'Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?'Beeld Screenshot SBS6

Hilariteit om koffiestrijd tussen senioren in ‘Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?’

Kun je je het conflict over het koffie-uurtje in het seniorencomplex De Schulpen in Velsen-Noord nog herinneren? Deze strijd in eindigde toen in een scheldpartij van 40 minuten. In Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? brengt presentator Viktor Brand opnieuw een bezoekje. Is de vrede hersteld?

Demi SchoenmakersScreenshot SBS6

Viktor gaat langs bij Tiny, Gerrie, Greet en Sylvia in de seniorenflat in Velsen-Noord. De vier bewoonsters voerden begin dit jaar een ware strijd om de macht in de koffiekamer.

Spugen naar de buren

Het groepje van Tiny en Gerrie en het groepje van Greet en Sylvia gunden elkaar het licht in de ogen niet. Sylvia was zelfs uit hun bestuurscommissie gezet omdat ze altijd een grote mond zou hebben en haar buren in het gezicht zou hebben gespuugd. Maar volgens Sylvia was daar helemaal niets van waar.

Kerstverlichting gesaboteerd

Van een rustige oude dag was dus geen sprake meer in het complex. Bovendien waren er op mysterieuze wijze schilderijtjes verdwenen en was de kerstverlichting moedwillig gesaboteerd. En over het gebruik van de zaal om koffie te schenken waren ook de meningen verdeeld. Mr. Visser ging met Viktor naar Velsen-Noord om een einde te maken aan de seniorentwist, maar dat leek nog niet mee te vallen.

Bestuur moest aftreden

Over het gebruik van de zaal door de activiteitencommissie om koffie te schenken was de rechter kort: dat is hun eigen keuze en hun eigen verantwoordelijkheid in deze coronatijd. Om de andere conflicten te voorkomen besloot hij dat het bestuur moest aftreden, maar dat vonden Tiny en Gerrie niet zo erg: “Wij stoppen er ook mee. Ik heb de leeftijd”, zei Gerrie. “En we willen hun ook de gelegenheid geven.”

Gejat uit de kas?

Hoe gaat het nu met de vrouwen? Tiny en Gerrie zitten inderdaad niet meer in het bestuur, maar helaas is de koffiestrijd nog altijd niet over. Er wordt gelukkig wel weer van alles georganiseerd. Maar al het geld uit de kas, zo’n 10.000 euro, is ineens spoorloos verdwenen. Daar is inmiddels een deurwaarder opgezet, wat de sfeer in de flat er niet beter op maakt.

Rellende bejaarden

Hoewel er in de seniorenflat haast geen lachje vanaf kan, komen de kijkers op Twitter niet meer bij. De rellende bejaarden zorgen dan ook voor veel hilariteit op social media. “Soms zijn oude mensen net kleine kinderen hoor”, klinkt het in de reacties.

Bron: Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?, Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden