null Beeld Stocksy
Beeld Stocksy

PREMIUMeditorial

Hilmar: “Ik ben dit jaar extra vroeg begonnen met het hamsteren van cadeaus”

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

“Ik leer het nooit”, verzuchtte chef tekst Flory. Het gesprek ging over de jaarlijkse sinterklaasinkopen, die zij altijd weer last minute doet. “Dat zal wel komen doordat ik van de deadlines ben.” Ze koopt haar verwennerijen steevast op de valreep en natuurlijk gaat dat ook weleens mis: online bestelde cadeaus die pas op 8 december arriveren, bijvoorbeeld. “Gelukkig kan ik ze nog doorschuiven naar kerst”, knipoogde ze. Coördinator Elsbeth hikt juist enorm aan tegen die nooit aflatende jacht naar steeds weer nieuwe attenties: “Tussen Sinterklaas en Nieuwjaar zijn mijn zoon, man, broer en ikzelf jarig. Het is bij ons écht een bomvolle feestmaand. Probeer dan nog maar eens iets leuks te vinden voor pakjesavond en kerst.”

Ik kan me haar periodieke radeloosheid wel voorstellen. Je hebt echt een hoop ideeën nodig om in zo’n familie nog origineel voor de dag te komen. Behoorlijk ingewikkeld. Bovendien kan die wie-krijgt-wat-puzzel ook nog eens aardig in de papieren lopen. Niet iets om jaloers op te zijn, dus. Wel kan ik mensen die ogenschijnlijk met het grootste gemak, perfecte aardigheidjes weten uit te zoeken hartgrondig benijden. Altijd verrassend en passend.

Omdat het mij elk jaar weer de nodig hoofdbrekens kost, ben ik deze keer extra vroeg gestart met hamsteren. Zodra ik een leuk presentje zag, sloeg ik direct toe. Libelle heeft deze week gelukkig ook wat feestelijke ideeën. Zo geeft vormgever Melissa originele decembertips, waaronder een cowboylaarskerstbal, en tippen we de lekkerste geurtjes van dit moment.

O, en mocht er niks tussen zitten: een mooi versierd zakje met zelfgemaakte mini-meringues is óók een geschenk om blij van te worden. En ze zijn nog lekker ook.

null Beeld
  • Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen. Styling: ­Maartje van den Broek. Haar en Make-up: Manous Nelemans

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden