null Beeld

PREMIUMeditorial

Hilmar: “Nederland op z’n mooist, schaatsen over de Loosdrechtse Plassen”

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

IJskoud kunstje

Schaatsen over de Loosdrechtse Plassen en dan de zon zien opkomen, een jaar geleden kon dat. Voor mij een onvergetelijke ervaring: de krassende ijzers, het zingen van het ijs, dat gouden licht. Nederland op z’n mooist. Een cadeau van Moeder Natuur dat de lockdown even verzachtte. Mijn rondje over bevroren water was trouwens best pittig, er werden spiergroepen aangesproken die maanden werkloos waren geweest. Toch was het een magische ervaring.

De wekker ging die ochtend schrikbarend vroeg af. We wilden de drukte voor zijn en dat speciale ochtendgloren meemaken. Tot mijn verbazing was het er om zeven uur al flink druk, dus ik parkeerde waar zich een mogelijkheid aandiende. Gewoon, naast een fietspad, tussen twee bomen. Alle auto’s stonden er akelig strak naast elkaar op een schuin aflopend besneeuwd stukje gras. Uitrijden zou weleens een probleem kunnen worden, maar dat was van later zorg. Toen we uren later terugkeerden, had de parkeerchaos net zijn hoogtepunt bereikt. Er stond een flinke file van nieuwe ijsliefhebbers en alle vrije opties waren al op creatieve wijze benut. Onder toeziend oog van de goegemeente moest ik eerst weg zien te komen tussen twee bomen op een ijzig hellinkje en vervolgens zo’n tweehonderd meter achteruitrijden op een spekglad, smal pad. Dat het uiteindelijk goed afliep, vond ikzelf een topprestatie. Meer nog dan het voltooien van de schaatstocht.

IJspret bestaat in diverse soorten en maten, wil ik maar zeggen. Daarom hebben we de grappigste anekdotes verzameld in dit artikel. Ter lering en vermaak.

null Beeld

Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen | Styling: ­Maartje van den Broek | Haar en make-up: Manous Nelemans

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden