Hippe voeten met Plakkies!

Daar moest ik meer van weten! Vanaf morgen liggen namelijk de eerste Plakkies al in de winkel, helemaal uit Zuid-Afrika! Het zijn duurzame design slippers gemaakt van oude autobanden. Het idee achter de Plakkies is fantastisch en geeft denk ik iedereen een energieboost! Er gebeuren mooie dingen op de wereld! Dit is er zeker één van!

Plakkies’

Plakkies’ is het Afrikaanse woord voor slippers. Het design van deze hippe en verantwoorde slipper is van schoenontwerper Jan Jansen en de kleurrijke patronen zijn ontworpen door weeskinderen uit de sloppenwijken rondom Durban. De patronen zijn niet zomaar tekeningen, maar verbeeldingen van hun creativiteit en hun dromen.

Slipperfabriek

Studenten van de TU Delft richtten samen met de Nederlandse stichting KidsRights een unieke, verantwoorde slipperfabriek op in de sloppenwijken van Durban in Zuid-Afrika. Met dit initiatief is er door de studenten niet alleen werkgelegenheid voor kansarme inwoners gecreëerd.

Het doel van de slipperfabriek is om structurele werkgelegenheid te creëren in een van de meest sociaal en economisch verwaarloosde gebieden van Zuid-Afrika. In deze fabriek werken 70 ongeschoolde, voornamelijk hiv-geïnfecteerde inwoners uit de sloppenwijken. In de fabriek staan veiligheid, opleiding en gezondheid op nummer een. Zo worden er dagelijks maaltijden en aids-remmers verstrekt.

Slippers van autobanden?

Ja, autobanden! Autobanden worden in Zuid-Afrika massaal gedumpt of illegaal verbrand en zijn daarmee een enorme belasting voor het milieu. Dankzij de Plakkies krijgen de autobanden nu een nieuwe bestemming. Alle winst die voortkomt uit de verkoop van de Plakkies gaat voor de volle 100% terug naar KidsRights’ weeskinderenprojecten in Zuid-Afrika.

Vanmiddag is de lancering van Plakkies!

Om 15.30 uur worden op de Dam in Amsterdam de Plakkies gelanceerd. Op een catwalk gemaakt van honderden oude autobanden showen diverse modellen en BN-ers waaronder Nicolette Kluijver, Kassandra, Giovanca, Saar Koningsberger en Jan Jansen de verschillende modellen van de Plakkies.

Plakkies in kleur!

Voor de dames zijn de Plakkies er in purple night, cool grey en hot pink! De heren kunnen deze zomer met Plakkies in denim blue en brown sun de show stelen. Ga voor meer informatie over deze zomerhit naar de website van Plakkies.

Hester Ozinga, internetredacteur Libelle

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden