Rocky Road Beeld libelle
Rocky RoadBeeld libelle

Hmm! Rocky Road snoepgoed om mee te strooien

Je hebt er geen oven voor nodig en het ziet er al gauw heel spectaculair uit. Vervang wat strooigoed door gedroogd fruit, ook heel erg lekker!

Strooigoed 20 stuks | Bereidingstijd: 20 min. | Opstijven: 3 uur.

Dit heb je nodig:

  • 125 g boter
  • 50 ml agavesiroop of pannenkoekstroop
  • 200 g pure chocolade, grofgehakt
  • 100 g melkchocolade, grofgehakt
  • 150 g kruidnoten en pepernoten, in stukjes gebroken
  • 50 + 50 g witte chocoladekruidnoten
  • 50 + 50 g mini-marshmallows.

Extra nodig: Bakvorm 20x20 cm

Zo maak je het:

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Verwarm de boter met de stroop in een steelpan op middelhoog vuur tot de boter is gesmolten.
  3. Zet het vuur laag en voeg alle chocoladestukjes toe. Roer zo nu en dan tot de meeste chocolade is gesmolten. Draai het vuur uit en laat nog 10 min. staan tot alles is gesmolten.
  4. Meng de stukjes kruid- en pepernoten en de mini-marshmallows (houd 50 g witte kruidnoten en 50 g mini-marshmallows apart) door de chocoladeboter.
  5. Schep het in de bakvorm en druk licht aan. Halveer de resterende witte kruidnoten. Bestrooi de bovenkant met de gehakte witte kruidnoten en de rest van de mini-marshmallows.
  6. Druk met schone handen licht in de chocola. Laat ca. 3 uur opstijven in de koelkast.
  7. Til de rocky road voor het serveren aan het bakpapier uit de vorm en snijd of hak in 20 stukjes.

Styling: Marijn Visser | Fotografie: Alan Jensen | Receptuur: Yvette van Boven

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden